Tényleg nehezebb Pesten vezetni mint vidéken? Nekem még nincs jogosítványom, de mindenki azt mondja, hogy nehezebb. De miért?
Leírták hogy miért, viszont megnyugtathatlak: minden nagyobbacska városban hasonló.
Pl. a péntek délutáni csúcsforgalom sokkal elviselhetőbb Budapesten, mint Belgrádban.
engem kifejezetten untatnak a vidéki városokban, falvakban történő autózások. sehol egy lámpa, sehol semmi inger, és nem is lehet annyit autózni, h igazán megérje. viszont gyalog menni azért hosszú lenne.
szóval lehet, h nehezebb, de izgalmasabb, érzem, hogy élek, uralom az autót, és nem csak a gázt nyomom, meg tekergetem a kormányt az unalmas utakon.
Vidéken jellemzően van egy főutca, ami jó széles, bárhonnan kanyarodhatsz bárhova, kisebb a forgalom. Nincs feltúrva minden.
Pesten: mutatok olyan utcát ahol sarkonként más a forgalmi rend (egyiken lámpás, másikon jobbkéz, harmadiknál neked van elsőbbséged); mindig van valahol terelés, feltúrás; esetenként sarkonként változó seb. korlátozások; mindig ott nem lehet elkanyarodni arra amerre szeretnél: sok helyen balra, de pár helyen meg jobbra; jópár helyen baromira észnél kell lenni a sorolásnál mikor hol miylen sávban haladsz, ha elszúrod már nem tudsz átsorolni; buszsáv is van, sok buszmegálló; mindenki rohan és erőszakos; a parkolásnál sokszor 10-10 centi marad két oldalt, vagy elől hátul 20-20, és ilyen gyűszűnyi helyekre kell betenni a kocsit miközben mögötted nyomják a dudát mint süket a csengőt hogy miért nem parkoltál már be; sok szűk utca; sok beláthatatlan kereszteződés (tükröt tenni luxus); szabálytalanul parkoló miatt nem látsz, vagy nem férsz el;
folytassam még?
Kifelejtettétek a bicikliseket, motorosokat... :) Mindegyik fel van háborodva, hogy nem figyelnek rájuk az autósok. Itt egy kisfilm, ahol az autós, igen is, kitüntetett figyelmet szentel a motorosnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!