Buszsáv. Forgalmin megbuktam. Valaki eltudná magyarázni? (Többi lent)
Szóval...
^
|
Itt kellet jobbra kanyarodnom de észrevettem , hogy buszsáv és egy pillanatra nem értettem mi van és sajna bal elsővel rámentem záróvonalra , vizsga vége előtt nulla hibaponttal :D.
Az volt a "parancs" , hogy forduljak jobbra aztán megint jobbra. Azt értem , hogy ha kanyarodunk akkor kilehet menni a buszsávba de itt nem 5-10 métert kellet rajta menni és unokatestvéremet pont ezért büntették...és a rendőr azt mondta csak 5-10 métert lehet rajta menni.
Szóval akkor most hogy is van ez a buszsáv?
"Jobbra kis ívet kamion nagyon sok kereszteződésben csak úgy bír abszolválni, ha záróvonalakat érint ill. átlép a bal első kerékkel."
Nagy járművekkel átlépheted a záróvonalat, ha máshogy nem megoldható a befordulás.
Az oktatód is hibás, ha úgy engedett vizsgázni, hogy a buszsáv szabályos használatát nem gyakoroltátok.
A vizsgán már a vizsgabiztos utasítását követve mentetek arra (az oktató adja az utasításokat, de a vizsgabiztos által kijelölt útvonalon mentek), nem lehet minden lehetséges útvariációt bejárni, de a kedvenceket azért meg szokták mutatni a vizsga előtt.
Ha lesz még rá lehetőséged, kérd meg az oktatódat, menjetek el oda, ahol megbuktál, nézzétek meg azt a helyet, de ettől függetlenül is, a buszsávon közlekedést gyakoroljátok, vegyétek át a szabályokat.
Vannak olyan kereszteződések, ahol a jelzőlámpa mellett "BUSZ" feliratú kiegészítő tábla is található - személygépkocsit vezetve mit csinálsz olyankor, amikor piros a lámpa, de a "BUSZ" felirat világít?
17.re kaptam időpontot :) remélhetőleg összejön.
Még megyek 2x vezetni , úgyhogy majd mondom mennyünk el arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!