Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha én főúton haladok és...

Ha én főúton haladok és kikerülök egy buszt de elötte takarásban van egy személy autó ami balra kanyarodik és én neki megyek akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés
2010. márc. 31. 10:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
Én nem vitatkozok!Egyszer volt egy ilyen eset és már majdnem leköptem a rendőr haverokat a büfében, hogy milyen sületlenség ez,aztán a spéci szaki felvilágosított az ügyről!Ezért írtam, kérdezd inkább meg, aztán bölcsebb leszel!Baleseti helyszínelő, aki évente vizsgázik ebből és ez a konkrét eset 98'-ban volt, de megjegyeztem én is és mindig figyelem a tükröm bármerre is kanyarodok!Ja és nem velem történt az eset, csak elmesélték mit dolgoztak fél órája!De tényleg kérdezd meg bátran és érdekes dolgokat tanulhatsz, felesleges koptatnunk a billentyűzetet ez ügyben!Minden jót!
2010. ápr. 5. 16:53
 42/64 anonim ***** válasza:

Jó!Akkor gyerekesen!Te írtad"behúzódott a terelővonalhoz"Aki kanyarodás céljából át kívánja lépni a terelővonalat, az köteles elsőbbséget adni a vele szembejövő és vele egy irányba haladó járműnek, mielőtt megkezdheti az irányváltoztatást(vagy parasztúl:kanyarodást)

A gyalog átkelőhely meg úgy jött ide, hogy felhívom a sok ostoba figyelmét, álljon meg!!!!Pont tegnap előtt megállok, elindulnak, de a szembejövő öltönyös köcsög meg beveret közéjük!Na én elvenném a jogosítványt és többet nem vezetne az tuti!Aztán csak rend lesz egyszer:)))

2010. ápr. 5. 17:00
 43/64 anonim ***** válasza:

Ez a gyalogátkelőhelyes dolog akkor sem értem hogy kapcsolódik ide, pláne hogy mért hasonlítod hozzám azokat a gyökereket akik nem engedik át a gyalogosokat, amikor speciel én pont az a 100-ból 1 vagyok aki mindig(!) átengedi a gyalogost..

Egyébként az irányváltás előtt igen meg kell győződnöd arról hogy nem kezdték-e meg az előzést (Én is ezt mondtam!), de ha te már irányjelzőzöl és megkezded a kanyarodást, akkor (bár már ezt is leírtam vagy 3szor) NEM ELŐZHETNEK RÁD. még akkor sem ha egy mögöttd haladó busztól nem látja hogy te megkezdted. Szívás ha nem látja, de az nem a kanyarodó hibája.

2010. ápr. 5. 17:45
 44/64 anonim ***** válasza:
Mondom, kérdezd meg!!!Nem-igen,nem igen,nem igen...Nekem ehhez nincs kedvem!A gyalogátkelő témán emelkedj felül!Átvitt értelemben gondoltam, de hagyjuk...ott állnak a gyalogosok, egyik megáll, a másik meg nem.Valakire vonatkozik a szabály, valakire meg nem?Nagyjából erre gondoltam, de felejtsd el, mert lényegtelen.
2010. ápr. 5. 17:59
 45/64 anonim ***** válasza:
Kár osztani a semmit srácok, ha ki volt raktva az index és be volt húzódva a felezővonal mellé, a kresz is egyértelműen megmondja, hogy csak jobbról lehet előzni. Millió ilyen hely van pesten is. Más kérdés, hogy az előző nem láthatta az irányjelzőt a busztól, nem láthatta, mi okozza az ácsorgást, ilyenformán nem győződött meg az előzés biztonságáról, ergó blöffölt, benyalta.
2010. ápr. 6. 07:17
 46/64 anonim ***** válasza:
én is már nemegyszer leírtam hogy kétesélyes a dolog. ha az előzés megkezdése után tette ki az indexet a kanyarodó autó akkor ha koccannak akkor a kanyarodó autós a hunyó. de ha viszont ha kiteszi az indexet hogy balra akar kanyarodni akkor már csak jobbról szabályos az előzés
2010. ápr. 6. 12:12
 47/64 anonim ***** válasza:
fölöslegesen írjátok le, úgysem hiszi el nektek.
2010. ápr. 6. 14:59
 48/64 anonim ***** válasza:
Jó, most megengedheti magának azt a luxust, hogy nem hiszi el, retorzió nem lesz. De ha élőben megcsinál egy ilyet, mondjuk velem, vagy bármelyik rokonommal, barátommal, akkor egyesével szedi össze majd a fogait. Kicsit észhez kéne térni, hogy ez nem játék.
2010. ápr. 6. 15:15
 49/64 anonim ***** válasza:
Figyelj Api!A fogaimra ne pályázz, mert ha én velem találkozol, ebben a szituációban, van esélyed arra, hogy a tűzoltók szednek ki a vasadból, persze csak ha nem kamionnal jársz:))A másik, lehet előbb rúglak le, mint megemeled a kezed!Na és itt be is fejeztem.Nem erről szólt a kérdés!Meg nem is azt írtam, hogy én így közlekedem.De még mindig senki nem írta, igen, én ma felhívtam és megkérdeztem erről egy szakembert és....Na addig csak vita az egész...Kinek van elsőbbsége?Akinek megadják.
2010. ápr. 6. 19:08
 50/64 anonim ***** válasza:

Az észak-palóci akcentusod ellenére nagyjából értem, mire gondolsz. Nem osztom tovább én sem a semmit, mostmár nem is akarom visszakövetni a kommentekben, hogy te milyen állásponton vagy, egyszerűen annyit véssen mindenki az agyába, hogy ezt nagyon komolyan kell venni. Most még van esélyed rá, hogy utána járj (és ne másra várj), később már lehet, hogy nem lesz.

Egyébként lehet, hogy te nálam nagyobb vagy, de az hótzicher, hogy ha így összetalálkozunk, addig ugrálok rajtad, amíg mozogsz. Persze lehet előbb leversz, de gyors vagyok :D

2010. ápr. 6. 21:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!