Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy kérdés srácok! A kamionoso...

Fendt 720 kérdése:

Egy kérdés srácok! A kamionosoknak mi baja van a traktorosokkal? De őszintén!

Figyelt kérdés
2016. jan. 18. 21:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ez a ki hova mivel meg mikor hogyan hajthat be egy igazi butaság! Én mint traktoros vannal olyan utak is ahol ki van tiltva táblával a traktor de viszont se egy dűlő út se semmilyen mellék út ahol lehetne trakival is menni szóval vagy megyünk a behajtani tilos ellenére vagy kerülhetünk 50-60 kilómétereket hogy kijussunk a földre! Állított már meg rendőr ők is tudják hogy ezt másképp nem lehet nem problémázott rajta különösebben. De egyet mindenkinek tudnia kéne mégpedig azt hogy ha az autósok/kamionosok előtt egy traktor közlekedik az nem azért van mert épp buliba sietünk vagy pecázni hanem a szántóföldre igyekszünk mert azt mindenki tudja hogy nélkülünk megállna az élet és ezt nem nagyképűségből mondom hanem mert ez tény. Ha nem lenne étel az asztalon senkit nem érdekelne hogy milyen márkájú autót vagy épp tv-t vegyen. Segítserek minket a munkánkba mert végeredményben egymásért dolgozunk!
2016. jan. 19. 16:07
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Hogy oda ne rohanjak. Képzeld mások is dolgoznak és be kell tartaniuk a szabályokat. Megállna nélkületek az élet? Hagyjunk titeket a munkába menni? Na eddig se különösen zavartatta magát egy traktoros se, amikor az amúgy is csúcsban feltartotta a forgalmat. Pedig azok az emberek is munkába mennek, képzeld. Nem vagyok gazda, de tudtommal azért van a traktornak olyan nagy kereke, hogy a szántóföldön is tudjon menni. Mi a személykocsival viszont nem tudunk csak az úton menni. Úgyhogy amikor a behajtani tilos ellenére a traktor 100-200 méteres sorokat torlaszt, az rohadtul tud bosszantani.
2016. jan. 19. 16:20
 13/19 A kérdező kommentje:
Jó én nem akarok általánosítani nyilván vannak közöttünk idősebb gazdák is akiknek már nem szabadna trakiba ülnie de ez a bosszantó a társadalomban hogy csak egy úttorlaszt látnak bennünk. Tegyük fel hogy nem lenne traktor. Mondj már nekem egy példát amivel nélkülünk meg tudsz etetni 7 milliárd éhes embert! ;) Nemhiszem hogy akkor az lenne a legnagyobb problémátok hogy hogy értek be a munkába!
2016. jan. 19. 16:31
 14/19 anonim ***** válasza:

Időben kell elindulni a munkába és akkor egyből nem tart fel a traktor hanem vidáman mész mögötte amíg nem tudod megelőzni biztonsággal. Ennyi a nagy titok. Nem kell rohanni sehová. Ha meg rohanás és dugóban kormánycsapkodás az életed akkor gondolkodj el ,hogy más meló után kell nézned .

A kamionost meg általában minden zavarja és dudál mindenre ami éppen az úton van és kicsit is lassabb mint őméltósága ,legyen az biciklis,kismotoros, sebességhatárt betartó autós,másik kamionos stb

2016. jan. 19. 16:45
 15/19 A kérdező kommentje:
Így van! Tök igazad van! Én nem is a kamionosokat akarom fikàzni mert nyílván fontosak a bel és külföldi áruszállításban csak azt szerettem volna megtudni hogy miért jó nekik az ha minket leszorítanak az útról! Akinek nem inge ne vegye magára.
2016. jan. 19. 18:34
 16/19 A kérdező kommentje:
A Hogy oda ne rohanjak, kedves kommentelőnek még annyit hogy aki okos ne hülyéskedjen aki meg hülye ne okoskodjon! Lehet hogy a traktor kereke nagy de mire gondoltál mikor azt írtad hogy mi tudunk menni a földön is? tapossam le más gazdák kultúrnövényeit vagy hogy menjek hogy haladjak ha nem az úton? Az úton csak addig megyünk ameddig ki nem érünk a saját földünkre!
2016. jan. 19. 18:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

KRESZ 14. § (13a)

Az (1) bekezdés o) pontjában, r) pont 43. ábrájában, s) és t) pontjában, továbbá a (2) bekezdésben meghatározott jelzőtáblánál a mezőgazdasági vontató, a lassú jármű, a mezőgazdasági erőgép vagy e járműből és pótkocsiból (vontatmányból) álló járműszerelvény vezetője - mezőgazdasági tevékenység végzése érdekében - a tilalom ellenére behajthat, ha a munkavégzés helyének megközelítése érdekében ez elkerülhetetlen vagy egyéb útvonal választása 50%-ot meghaladó mértékű útvonal-hosszabbodást jelent, amennyiben a behajtás a személy és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza.

2016. jan. 19. 20:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Ott a pont 17, ezt sokan nem tudják és mutogatnak a táblákra.
2016. jan. 20. 15:33
 19/19 anonim ***** válasza:

"Időben kell elindulni a munkába és akkor egyből nem tart fel a traktor hanem vidáman mész mögötte amíg nem tudod megelőzni biztonsággal. Ennyi a nagy titok. Nem kell rohanni sehová. Ha meg rohanás és dugóban kormánycsapkodás az életed akkor gondolkodj el ,hogy más meló után kell nézned ."

De nagy okos vagy te is. És mi van, ha valaki 40 km-t ingázik és már így is 5-kor kel? De te majd megmondod a tutit itt mindenkinek.

A Kresz linkhez meg annyit, h pontosan úgy van megfogalmazva, h a traktorosok bármikor bárhová behajthatnak, még a tiltott helyre is, pusztán annyit kell mondani, ha megállítja a rendőr, hogy csak a földjére megy és ez az egy út van. Kész! Kíváncsi vagyok hány rendőr vizsgálódik ilyen esetben. Szóval nagy sz az egész, a többi közlekedő meg le van tojva...

Ha már a kérdésben a kamionosok is szerepelnek, üzenném nekik, hogy nem tudom tudják-e, de autópályán nem előzgethetnek, ha csak két sáv van. Jó lenne ezt is betartani. Na de ilyenek vagyunk mi magyarok, nem betartjuk a szabályokat, hanem megszegjük...

2016. jan. 21. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!