Tegnap megbüntettek, jogosan szerintetek?
tegnap este azaz 2015.12.31 6 óra környékén épp családi látogatás közben állítottak meg a rendőrök Hajdúszoboszlón azzal az indokkal hogy szálljak ki az autóból aztán menjek hátra velük meg is tettem mikor hátra értünk kérték hogy barátnőm üljön át a sofőr ülésbe és nyomja meg a féket és kapcsolja fel a helyzetjelzőt,ekkor szembesültem vele hogy a baloldali féklámpa nem ég illetve a jobb oldalin pedig a helyzetjelző de mivel induláskor még éget minden ezt gondoltam jeleztem is erre azt a választ kaptam mikor vilognak akkor álljak meg máskor és csináljam meg közöltem velük hogy nem vilogott senki akkor honnan vegyem észre.....de gondoltam elkezdem mozgatni a vezeték résznél a panelt és lám csodát egyből helyre jőtt a lámpa de mikor lecsuktam megint a csomagteret megint nem volt jó na ennyi kellett elkezdtek fenyegetni hogy elvehetik a forgalmit illetve kérdőre vontak hogy a fenébe ment ez át 2 hete a műszakin stb stb pedig esztétikailag kifogástalan autó volt....
a végén már ott jártunk hogy közölték velem hogy mivel voltam büntetve kb 1-2 éve kerékpáron akkor az első lámpa miatt ugyemlékszem igy nem figyelmeztetthet már hanem 5-50 ezer ft ig tudd megbüntetni de ha megköszönöm és hogy ha rendes akar lenni akkor 5000 ft helyszinit felajáln persze sietve lenyeltem a békát nem, gondolkoztam rajta mert sietős volt csak itthon most hogy elsőnek nem fel kelet volna szólítannia mivel az izzó készlet nem kötelező én meg nem értem honnan látnám az autó hátulját.
Az izzó-készlet tényleg nem kötelező.
Kötelező viszont az, hogy a kocsinak forgalom-képesnek kell lennie.
Nem volt az.
A többi stimmel...
akkor lényegében jogos a bűntettes?
nem tudom nem értek a törvényekhez,sajnos teljes egészében.csak már ha belegondol az ember itt ellent mondanak egymásnak hogy ha izzó készlet nem kötelező akkor a cserét sem tudod végre hajtani de ezt a benzinkútra menj 31 én vedd meg aztán cseréld ki is nagy hülyesség legújabb autóknál hozzáse lehet férni vagy épp nem tudja szétszedni egy átlag ember na de mindegy elkalandoztam a lényegtől
hogy akárki megnézi indulás előtt a indulási teendőket arrább 60-80 km tere leintenek hogy nem működik az úton elromlik neked honnan kell tudnod?nem értem..
illetve semmi felszólítás semmi pl adnak valami cimet mivel helybeliek hogy a legközelebbi szervíz áá nem köszönjem meg az 5000 ft ot mert ha nem akkor forgalmit is elvehetik,kicsit fúra :)
Előírás szerint rendszeresen (naponta) kellene ellenőrizni a kormányberendezést, fékeket, rendszámot, gumiabroncsokat, kötelező világító és fényjelző berendezések működését, ahogy azt a forgalmi vizsgán is be kellett mutatni...
Ezt a gyakorlatban szinte senki nem teszi meg, de ettől még a szabály érvényes.
Az megtörténhet, hogy kiég egy izzó menet közben, de nálad kettő nem működött - talán ezért állítottak meg.
Az meg nem melletted szólt, hogy a vezetékek vannak kilazulva, sőt inkább megerősíti azt, hogy nem volt megfelelően felkészítve az autó, nem egyik pillanatról a másikra lazult meg a vezeték.
Persze, kellemetlen az ilyen, éppenséggel elengedhettek volna, de sajna a büntetés jogossága nem vonható kétségbe.
"hogy a fenébe ment ez át 2 hete a műszakin stb stb pedig esztétikailag kifogástalan autó volt.... "
:) :)
Ez egy eléggé ingoványos része a KRESZ-nek. Elvileg az a varázsmondat, hogy indulás előtt te bizony megnézted és akkor még működött mindkettő és azóta lelazult.
Itt nyilván az a ciki, hogy kettő csatlakozóval is gond volt, ami már kevésbé hihető ugyan - ám mégsem teljesen lehetetlen.
Kicsinyes lúzerek. Költsék patikára, állj hozzá így. Akkor szoktak ilyen piszlicsáré dolgokkal kötekedni, ha valakit nagyon meg akarnak büntetni, mert mondjuk nem tetszik a feje az illetőnek és mást nem találnak.
Ott a villogás meg megállás körüli vita lehetett a gond, meg hogy visszabeszéltél. Ezért most jól megmutatták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!