A Vaskapu utcánál megbüntettek a közterületesek, mit tehetek?
A NAV mellett lévő Vaskapu utcánál van egy rész ahol megállni tilos.Nem vettem észre mert a Haller utca felől jöttem és ráadásul állt már ott 2 kocsi.Ja és persze oda van rakva egy parkolóóra :)
Megálltam vettem jegyet,elintéztem a dolgom.Jövök vissza ,kerékbilincs várt.Persze a másik két autón szintén.
Betelefonálás,bilicslevétel megtörtént 11 500 ft
És még kaptam egy helyszíni bírságot 10 000ft-ról.
Az egész szitu miatt berágtam (érezni lehet benne a szándékosságot)úgyhogy nem írtam alá az elismervényt.
A kocsinak nem én vagyok az üzembentartója de nekem írták a csekket.
Ha nem fizetem be mi történhet?
Mindamellett nagy szemétségnek tartom ezt az egészet a Pápay és a Tóth Kálmán utca közötti szakaszról van szó a NAV épület mellett
Köszönöm válaszod
Persze értem hogy a Kressz szerint hibáztam de inkább az érdekelne hogy ha nem írtam alá és nem fizetem be akkor az üzembentartónak lehet belőle gondja?
"a Kressz szerint hibáztam"
"l megállni tilos.Nem vettem észre"
Ha te is tudod, hogy a KRESZ szerint hibáztál, akkor hol a probléma? Ha 50 helyett 70-nel mész, azért is megbüntetnek. Ha a STOP táblánál nem állsz meg, azért is megbüntetnek. Ha a megállni tilosnál megállsz, akkor is megbüntetnek. Ezek a szabályok.
"érezni lehet benne a szándékosságot"
Máshol sem kérdeznek, máshol sem babusgatnak senkit, hogy ugyan tessék már odébbálni, lassabban menni, bekötni magát, vagy hogy ugyan tartsa már be az 1/1975-ös KPM-BM rendeletet...
"Ha nem fizetem be mi történhet? "
Ha a saját adataidat felírták, akkor téged fognak első sorban zargatni, hogy ugyan legyél már kedves és a jogosan kirótt büntetést fizesd be. Aztán az üzembentartónak is elküldik a felvételeket. Egy biztos: kevesebb nem lesz, amit valaki ki fog fizetni.
Azért ezt a táblát nem észrevenni, az elég komoly figyelmetlenség.
hogy nem írtad alá, az az égvilágon senkit nem érdekel...sőt..a jelentés mellé csatolják a helyszínről készült képet, a megjegyzés rovatban az ellenállásod is leírják..a következő bírságnál ez súlyosbító..
fizess és felejtsd el. jobban jársz.
Köszönöm a válaszokat.
Nos az utcaképpel kapcsolatban csak annyit tudok mondani hogy a tábla előtt álltam a parkolóóránál.
Az általad linkelt kép annyiban módosult tavaly óta hogy az utca Tóth Kálmán utcai sarkára kiraktak még egy megállni tilos táblát :)
De teljesen mindegy mert amire kiváncsi voltam leírta az utolsó válaszoló
THX
Nem a képen látható tábla után álltam hanem előtte a parkolóóránál.
Az általad említett sárga festésre nem emlékszem volt-e ott.
De legközelebb erre is figyelek.
THX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!