Külsősként/leírva, érthető az általam végrehajtott manőver?
Én igyekszem mindig felelősséggel, a szabályok szerint vezetni.
Inkább szidom a hülyéket, de én igyekszem nem hülyeséget csinálni, persze nem vagyok tévedhetetlen, és nagy ritkán rálépek a gázra, persze akkor sem túlzottan.
A mai nap 70-es táblánál 90-el mentem, mert már csak pár méter volt a lakott területen kívüli szakaszig, ahol már mehetek 90-el is, így gondoltam belefér a "gengszter életbe."
Azonban nagy ívben elém kanyarodott egy Yaris.
Tökölt egy kicsit, aztán csak megindult.Én fékeztem, de csikorgott a gumi, és érezhető volt,hogy nem fogok tudni megállni, így azonnal elengedtem a féket, és a kanyarodóban jobbról megelőztem.
Balra is volt egy kanyarodó sáv, de oda nem akartam bemenni, meg jöttek szemből is, baleset veszélyesebb lett volna.
Persze akkor így nem tudtam végiggondolni, de ez a jobbról előzés így is csúnya szerintem.
Nem mások miatt ragaszkodom a KRESZ-hez (többnyire) hanem magam miatt, de szerintem ez nagyon úgy, jött le mintha szándékosan csináltam volna.
A Yaris ment 15-el, én meg 90-ről maximum 50-re tudok fékezni, és úgy bele.Mondjuk baleseti helyszínelő az nem vagyok, de ez lenne a tippem.
Persze, a felelősség az övé, ez nem vitás.
Csak anyád nem fog örülni, ha a fejfádra azt kell vésetnie, hogy élhetne még, ha betartja a sebességkorlátozást.
Ezért mondom, hogy a korlátozás TÉGED véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!