Ha valaki ennyire értetlen, azon nem lehet segíteni?
Megyek haza egy mellékutcában, látom jobbról jön egy autó, de neki STOP táblája van,jól tudom.Megáll, én meg se nem közel,se nem távol nem voltam.Villantottam neki egyet, menjen.Ezzel együtt lassítok is,hogy egyértelmű legyen, elengedem.
De nem, ő csak áll.Villogok még egyet, és egy harmadikat, majd megállok, és intek neki,hogy menjen, de csak néz.Megint intek, erre mutat hátra,hogy neki STOP táblája van.
Na mondom, akkor állj ott egész nap, gázt adok, persze,hogy ő is megindul.Aztán már elmentem előtte, mert úgyis elsőbbségem volt meg ő úgyis hülye, de direkt ezért erőltettem ennyire ,hogy lemondok az elsőbbségről, mert nem akartam,hogy az legyen,hogy egyszerre indulunk el.
Mivel megállt, nem sértette a KRESZ-t, legkésőbb a második villantásom után mehetett volna, hisz a STOP-nak megfelelően állóra fékezte már az autót.
Egyre csak rájövök,hogy nem érdemes lemondani az elsőbbségemről, mert annyi hülye van,hogy rossz vége lesz...
Konkrétan voltam is szenvedő alanya utasként egy ilyen "elsőbbségről lemondó" biztosítózásra játszó egyénnel. Integetett,lassított, kiment haverom a védett útra,a másik meg telibeverte az oldalát. És utána tagadott mindent,ő nem mondott le semmiről,honnét veszi?
A rendőr is neki adott igazat,aki ki lett hívva, mondta teljesen egyértelmű eset stop tábla ,nincs kibúvó,az integetés villogás semmit nem jelent és bizonyítani se lehet. Szóval ezért sem jó a villogásra integetésre kimenni,hacsak nem valami összefüggő dugóba hagynak egy kis helyet..
Ez elég kiforgatás, de én is tanultam.
Komolyan, soha többén nem engedik ki senkit,sehonnét, legyen bármekkora dugó, kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járműveknek adom meg az elsőbbséget.
> „Kizárólag a megkülönböztetőjelzést használó jármű javára mondok le az elsőbbségemről.”
Azzal szemben nincs miről lemondanod, mert nem lehet elsőbbséged vele szemben… (Hacsak nem rendőri forgalomirányításnál a rendőr neked jelez elsőbbséget, vonatot vezetsz, vagy másik megkülönböztető jelzést használó járművet.)
Amúgy ez a téma úgy vicces, ha kerékpárral vagy. Néha látok olyan autóst, hogy állok a pirosnál, és le akar mondani az elsőbbségéről számomra, meg ennek az ellenkezőjével is találkozom, hogy neki piros a lámpa és keresztbe áll előttem. (Aztán vannak köztes esetek, hogy a stoptábla után keresztbe áll meg; hirtelen fékezéssel áll meg, hogy nekem is meg kelljen állnom, mert nem látszik, hogy megáll-e elsőbbséget adni vagy sem; neki van elsőbbsége, de megáll, aztán csodálkozik, hogy megvárom, hogy a neki szemből jövő is elenged-e… Az autósok legalább negyede olyan, hogy beleesik valamelyik hibába, szóval ha nem figyelek egy kereszteződésnél, ahol elvileg elsőbbségem van, akkor 25% valószínűséggel csonttöréssel visznek ki belőle.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!