Kamionosok miért villogtatnak ha megelőznek egy másik kamiont?
Mivel egy elég nagy kategóriájú nehéz gépjárműről van szó, így segítik egymást. Jelzi, hogy előzni készül, tehát az előtte lévő ne pont akkor taposson bele a gázba, mert egy ekkora járművel már kicsit tovább tart az előzés. Valószínűleg van arra is jelrendszer, hogy amikor jelzi hogy előzne, a másik visszaigazol, hogy mehet, vagy nem, mert az előtte haladó többet lát. A kamionozás egy életforma, és egymás között nagyon nagy az összetartás.
Amit írtam csak feltételezés, nő vagyok, nem élek ebben, nem tudom, de ezt gondolom.
Inkább akkor szokás mikor a megelőzött kamion elé besorolhat az előző kamion. Jelzi hogy már befér elé (16,5 méter hosszúak, nagyon jó a tükör, de nehezebb is pontosan érezni a végét).
Olyat még nem láttam aki az előzés megkezdése előtt villantott volna (vagyis nem rendszeres dolog)
#8 "az álmában is érzi az elejét meg a végét, és nem a mögötte lévőre bízza, hogy mikor sorolhat vissza"
Nem érzi álmában sem a végét, de még ébren sem! Láttam már pár gépet, ami hátul törött, mert "érezte" a végét. Csak nem nagyon!
Előzés befejeztével így jeleznek, hogy visszatérhetek a sávomba.
Előzés előtt főleg 2*1 sávos úton szoktunk így jelezni, hogy kezdjük az előzést, és ezzel tudomásul veszi, nem "alszik". 17 éve kamionozok, de tolatáskor még mindig kiszállok, és megnézem, hogy mennyi hely van hátul.
Vagyis béna kamionsofőr vagyok, de még semmit sem zúztam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!