Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan tudnék felkészülni bal...

Hogyan tudnék felkészülni bal oldali vezetésre?

Figyelt kérdés
Malajziába utazom és érkezés után egyből autóba kell ülnöm és még sosem vezettem bal oldalon. Szívesen fogadok bármilyen tippet, tanácsot.
2015. nov. 3. 22:49
 1/7 anonim válasza:
10%
Jobboldali lesz az.
2015. nov. 3. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Elsőre kegyetlen fárasztó lesz, minden fordítva... amúgy meg próbáld figyelni a forgalmat, sokat fog segíteni először, ha látod a többiek merre mennek és nem kell folyamatosan gondolkodnod, hogy akkor msot itt forditva milént is kéne.
2015. nov. 3. 22:56
 3/7 Beviz Elek ***** válasza:
69%

Nem kell készülni, fel sem tűnik. Mész 2 km-t, már hozzá is szoktál.

A parkolókkal lehet nèha gond, ott ugye jellemzően csak a parkolóhelyek vannak felfestve, a sávok kevésbé.

2015. nov. 3. 23:27
 4/7 SirDanielLangesz válasza:

Nekem az auto szelessegenek balra valo felmerese volt nehez, probalj majd a felezovonalhoz igazodni, otthon kiprobalhatod, hogy anyosulesen ulve probald meg megtippelni milyen messze van a kerek, illetve a tukor az ut szeletol illetve a parkolo autoktol.

A forgalom megszokosahoz erdemes dash cam videokat nezni a youtubeon, angliaibol van sok, igy picit megszokhatod merrol varhato a kanyarodo auto, balra kisiv, stb.

2015. nov. 4. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Semmi különös nem lesz, az egyetlen amit mindig tarts észben, hogy mindig balra húzódj, hiszen nekünk már reflexünkben van hogy mindig jobbra húzódjunk. És kereszteződésekben figyelj még fokozottan, hiszen a szabályok fordítva vannak, tehát nem jobbkézszabály, hanem balkézszabály, és a körforgalomban is pont fordítva mennek (bár nem tudom ha arra van körforgalom).
2015. nov. 4. 09:27
 6/7 Beviz Elek ***** válasza:

Balkézszabály? Biztos vagy benne? Malajziában nem voltam, de Angliában is jobbkéz szabály van. Igaz, hogy minden kereszteződés látsz csíkozást és/vagy táblát, tehát maximum a mezőn futsz bele ilyen kereszteződésbe.

Egy oktatótól kérdeztem, ő mondta hogy nem fogok jelzés nélküli kereszteződéssel találkozni.

2015. nov. 4. 09:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Játszani kell olyan játékokkal, ahol bal oldalt közlekednek. pl Eurotruck2 angliai rész

Ezzel valamelyest meg lehet szokni, hogy hova is kell kanyarodni.

2015. nov. 5. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!