Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy teszitek magatokat...

Granulátum kérdése:

Hogy teszitek magatokat vezetésre alkalmasnak, ha hajnalban, fáradtan, stb kell vezetnetek?

Figyelt kérdés

Főleg azt kérdezem, akinek sofőri állása van.

Sokszor elgondolkozom reggel ötkor, ha felszállok a buszra, hogy a vezetők ezt hogy bírják.

2013. dec. 17. 20:00
 1/8 anonim válasza:
Lehetek bármilyen fáradt, nekem mindig kipattan a szemem, hiszen nem csak a saját életemért felelek vezetés közben.
2013. dec. 17. 20:13
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Egy idő után ráállsz erre az "életmódra", de megszokni nem tudod. Időben le kell feküdni. Nekem inkább a másnaposság, vagy a kialvatlanság miatt szokott nehéz lenni néha a vezetés, ha kipihent vagyok akkor nekem teljesen mindegy hogy délután 4-kor, vagy reggel 3-4-kor kell kocsiba ülni, szeretek vezetni a sötétben is. 3 bombabiztos trükköm van, ami nálam hatásos. 1. Kávé/energiaital 2. Jéghideg vízzel arcmosás 3. Ha magadra kapcsolod a légkondit, vagy a szellőzőt az arcodra irányítod max. fokozaton. Szigorúan hideg állásban, a meleg levegő még jobban elálmosít.
2013. dec. 17. 20:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Reggel ötkor? Van amikor - a nyomorult kamionstop miatt - este tízkor el kell indulni, és ha nincs szerencséd, emiatt az egész héten éjjeli műszakod lesz. És aludj nappal nyáron a 40 fokban.

Ehhez hozzá lehet szokni. Kávé, keksz, szotyola, rádió, CB rádió stb. Ha meg nincs tovább, ki kell állni bólintani egyet. Sofőrnek lenni sosem lesz 8 - tól 17 - ig szakma.

2013. dec. 17. 22:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Időben lefekszek aludni, illetve ha menet közben tör rám a fáradtság, a torna-hideg vizes arcmosás-kávé-félreállva szundikálás sorrendet szoktam követni. Alvásból napközben 15-30 perc is jól regenerál. De mindig legyen ott az eszedben az ismert szlogen: a fáradtság veszélyes útitárs!
2013. dec. 17. 23:13
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

Ha fáradtan, álmosan kell vezetnem, mert nem volt lehetőségem eleget aludni, akkor először is úgy öltözök, hogy az álmosságtól egyáltalán ne fázzak. Persze ha épp nem nyár van.

Ezt addig amíg oda nem érek az autóhoz, illetve amíg be nem melegedett a motor és fúj jó meleget.

Nem vagyok vezetés közben elalvós típus. Ha vezetni kell, mindig felkelek, legyek előtte bármilyen álmos. De volt már, hogy üres, városon kívüli főúton és autópályán bizony baromi álmos voltam. Mivel ezeken az utakon vagy nagyon sokszor jártam már, vagy szimplán unalmas volt az autópálya. Bár sohasem rutinból vezetek.

Előtte próbálok minél többet enni. Jó sokat, hogy legyen bennem elég energia, bírjam.

Ha hidegebb van, esetleg lekapcsolom a fűtést, ablakot lehúzom...

Energiaital, kávé, olyat hallgatni, ami nem unalmas... Rádió, vagy CD.

De amit csak tudsz, jó megtenni előtte. Zuhanyozás, öltözés, evés-ivás, fogmosás, akár körömvágás, stb.. Hogy tényleg semmi más zavaró tényező ne legyen.

Volt már, hogy másfél óra alvással 10 órát vezettem egyhuzamban, borzasztó álmos voltam, de bennem volt, hogy ez a feladat, vállaltam és végre kell hajtani!

2013. dec. 18. 02:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem a tippem az, hogy aludj NAPPAL!!

Lesz energiád éjszakára.

HA vannak utasok akkor nem biztos, de hallgass Simphonic technical Brutal Death Metal-t

2013. dec. 19. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem sofőrként dolgozom, de én kettőt utálok nagyon: este vezetni, itt nem kell éjszakát érteni, már akkor elálmosodok, ha sötét van, ami ilyenkor télen már 4 körül bekövetkezik, nyáron legalább 8-ig bírom. A másik amit még nagyon utálok, ha esőben kell vezetnem, akkor is tiszta borult minden, nem látok semmit. Sokszor ilyenkor azon kapom magam, hogy csak gépiesen megyek és igazán nem figyelek oda. Eléggé félek, hogy ebből egyszer baj lesz.
2013. dec. 24. 16:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sokszor kialvatlan vagyok, 13 órákat kell dolgozni a kamionnal, ami nagyon megterhelő, mind szellemileg, mind fizikailag. Ami nekem segít, a kávé, energiaital, szőlőcukor, sport. De soha nem tudnék a volánnál elaludni, mert tudom, hogy sok ember élete múlik ezen. Volt már persze, hogy meg kellett állnom a leállósávon, meg is büntettek érte 300 euróra, de inkább büntessenek meg néha, minthogy egy emberélet vesszen oda, a figyelmetlenségem miatt. Szóval nem könnyű a kamionos élet, még ha szép helyeken is jár az ember.
2016. ápr. 1. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!