Hogy teszitek magatokat vezetésre alkalmasnak, ha hajnalban, fáradtan, stb kell vezetnetek?
Főleg azt kérdezem, akinek sofőri állása van.
Sokszor elgondolkozom reggel ötkor, ha felszállok a buszra, hogy a vezetők ezt hogy bírják.
Reggel ötkor? Van amikor - a nyomorult kamionstop miatt - este tízkor el kell indulni, és ha nincs szerencséd, emiatt az egész héten éjjeli műszakod lesz. És aludj nappal nyáron a 40 fokban.
Ehhez hozzá lehet szokni. Kávé, keksz, szotyola, rádió, CB rádió stb. Ha meg nincs tovább, ki kell állni bólintani egyet. Sofőrnek lenni sosem lesz 8 - tól 17 - ig szakma.
Ha fáradtan, álmosan kell vezetnem, mert nem volt lehetőségem eleget aludni, akkor először is úgy öltözök, hogy az álmosságtól egyáltalán ne fázzak. Persze ha épp nem nyár van.
Ezt addig amíg oda nem érek az autóhoz, illetve amíg be nem melegedett a motor és fúj jó meleget.
Nem vagyok vezetés közben elalvós típus. Ha vezetni kell, mindig felkelek, legyek előtte bármilyen álmos. De volt már, hogy üres, városon kívüli főúton és autópályán bizony baromi álmos voltam. Mivel ezeken az utakon vagy nagyon sokszor jártam már, vagy szimplán unalmas volt az autópálya. Bár sohasem rutinból vezetek.
Előtte próbálok minél többet enni. Jó sokat, hogy legyen bennem elég energia, bírjam.
Ha hidegebb van, esetleg lekapcsolom a fűtést, ablakot lehúzom...
Energiaital, kávé, olyat hallgatni, ami nem unalmas... Rádió, vagy CD.
De amit csak tudsz, jó megtenni előtte. Zuhanyozás, öltözés, evés-ivás, fogmosás, akár körömvágás, stb.. Hogy tényleg semmi más zavaró tényező ne legyen.
Volt már, hogy másfél óra alvással 10 órát vezettem egyhuzamban, borzasztó álmos voltam, de bennem volt, hogy ez a feladat, vállaltam és végre kell hajtani!
Nekem a tippem az, hogy aludj NAPPAL!!
Lesz energiád éjszakára.
HA vannak utasok akkor nem biztos, de hallgass Simphonic technical Brutal Death Metal-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!