Magyarországon szokás beengedni a buszmegállóban vagy kanyarodósávban előzőket?
Én igyekszem nem beengedni őket.
De például tegnap buszmegállón keresztül próbált befurakodni egy BMW, éppen hogy befért a kocsi orra az enyém elé, én meg fogtam, amíg állt a sor, és kikerültem,hogy ne tudjon elém jönni.Nem is tudott, ezért rám villogott.
Nem azért, de akkor már vagy 15 perce álltam a dugóban, és én is siettem, időre kellett mennem.
Nem tudom,hogy csak azt hitte e,hogy az egy szabad sáv, de kicsit bosszantó, hogy én várok, ő meg azért mert BMW-vel van bejön elém...hogyne...
Nem balhézni akarok meg keresni a konfliktust, de nekem ez a véleményem.Tessék kivárni a sort, mint mindenki más.
Speciel ha az ilyen posztból kihagyod az autómárkát, akkor sokkal inkább a valódi kérdésedre fognak fókuszálni az emberek és nem kezdenek bele a bunkóbéemvés-balfékszuzukis vitába.
Szóval én alapvetően nem hagyok helyet a pofátlankodáshoz, de ha nem vagyok elég szemfüles, akkor bizony okos enged alapon beengedem a másikat, mert se nekem, se a többi közlekedőnek nem hiányzik egy baleset - főleg, hogy e helyeken amúgy is rendszerint dugó van.
Nem vagánykodni meg önbíráskodni akarok...csupán szeretnék haladni, és ha minden ágról szakadt idióta elém furakszik, akkor nem fogok egyről a kettőre jutni.Ezért sem támogatom, mint itt egyesek.
Hiába idióta így-úgy, én szabályosan közlekedtem, nem mentem át a másik sávba se, elfértem a sajátomban még a megkerüléssel is.
"Hiába idióta így-úgy, én szabályosan közlekedtem, nem mentem át a másik sávba se, elfértem a sajátomban még a megkerüléssel is." - ez szabályos?
Nem az a probléma, hogy nem akartad beengedni, de miután eléd furakodott, csak szabálytalanul tudsz ismét elébe kerülni, s miért is?
Olyankor már nincs semmi értelmes indok a civakodásra, szabálytalanságra szabálytalansággal reagálni, jobb, ha minél hamarabb eltakarodik a közeledből
Azért csak félve jegyzem meg, de én is szoktam "előzni" kanyarodóból, ha ismeretlen helyen rájövök, hogy nekem most nagyon nem kellene kanyarodnom, akkor index ki-nézem, hogy van-e hely-sávot váltok, néha talán kicsit gyorsan is.
szóval ez a sikerérzetet adsz neki legközelebbre, egy elég szemét megközelítés, lehet, hogy simán új a környéken és nem akart lekanyarodni.
A körúton volt nemrég egy héten keresztül olyan dugó bármikor, amikor menni akartam és én szinte biztos vagyok benne, hogy a tábla szerint az egyik sáv le volt vezetve az üllőire, de az emberek csak jöttek tovább egyenesen. Nem gondolom, hogy ki kellett volna állni az igazamért és be kellett volna vágnom eléjük, inkább elengedtem párat és mentem tovább mikor tudtam. bár nekem még úgy tanították, hogy szép dolog a kresz meg minden, de biztonságosan kell közlekedni inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!