Evele123 kérdése:
Ennél a balesetnél lehettem én a hibás? Mi lett volna a helyes eljárás?
Figyelt kérdés
Nemrég történt egy baleset. Személyi sérülés nem volt. Az egyik érintett elhajtott. A főútról szerettem volna balra kanyarodni egy mellékútra, a mellékútról egy skodás megadta nekem az elsőbbséget, el is kezdtem kanyarodni. Szemből, vagyis a főúton egyenes irányban nagy sebességgel haladva pedig egy fekete terepjárós nő hajtott. 3 másodperc alatt tett meg 80 métert, ez akárhogy is nézem 96 km/h sebesség (városon belül). Ha nem volt jó az időérzékem és 4 másodperc telt el, akkor is 72 km/h sebessége volt! A kanyarodásom közben sikerült belém jönnie úgy, hogy a kocsim jobb hátsó ajtaja horpadt be, a terepjárós "hölgy" rendszáma pedig leszakadt. Gondolom a találkozásunk előtt ő is fékezett, de ezután elhajtott, a skodás és én félreálltunk. A skodás azt mondta, amikor el kezdtem bekanyarodni, még ő sem látta a terepjárót, tehát tényleg nagy sebességgel jött. Jópofán javasolta a skodás, hogy tegyem fel a kocsimra az otthagyott rendszámot és menjek el teletankolni a verdát, aztán hajtsak el onnan (viccnek szánta). A rendőrségre nem akartam menni, a végén még engem hoznak ki hibásnak. Eldobtam a rendszámot a fűbe és hagytam az egészet a 3,14csába... Mi lett volna a helyes eljárás?2015. júl. 23. 12:52
21/21 anonim válasza:
Nyilván nem véletlen hajtott el. Tudta, hogy nagyon durván elő fogják venni, mert jóval a megengedett sebesség fölött haladt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!