Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ennél a balesetnél lehettem...

Evele123 kérdése:

Ennél a balesetnél lehettem én a hibás? Mi lett volna a helyes eljárás?

Figyelt kérdés
Nemrég történt egy baleset. Személyi sérülés nem volt. Az egyik érintett elhajtott. A főútról szerettem volna balra kanyarodni egy mellékútra, a mellékútról egy skodás megadta nekem az elsőbbséget, el is kezdtem kanyarodni. Szemből, vagyis a főúton egyenes irányban nagy sebességgel haladva pedig egy fekete terepjárós nő hajtott. 3 másodperc alatt tett meg 80 métert, ez akárhogy is nézem 96 km/h sebesség (városon belül). Ha nem volt jó az időérzékem és 4 másodperc telt el, akkor is 72 km/h sebessége volt! A kanyarodásom közben sikerült belém jönnie úgy, hogy a kocsim jobb hátsó ajtaja horpadt be, a terepjárós "hölgy" rendszáma pedig leszakadt. Gondolom a találkozásunk előtt ő is fékezett, de ezután elhajtott, a skodás és én félreálltunk. A skodás azt mondta, amikor el kezdtem bekanyarodni, még ő sem látta a terepjárót, tehát tényleg nagy sebességgel jött. Jópofán javasolta a skodás, hogy tegyem fel a kocsimra az otthagyott rendszámot és menjek el teletankolni a verdát, aztán hajtsak el onnan (viccnek szánta). A rendőrségre nem akartam menni, a végén még engem hoznak ki hibásnak. Eldobtam a rendszámot a fűbe és hagytam az egészet a 3,14csába... Mi lett volna a helyes eljárás?

2015. júl. 23. 12:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ott azért sántít a történet, hogy 80-90-el menő terepjáró ha elkapja a kocsidat oldalról ,akkor egyikőtök se megy ott sehová,hanem jön a mentő meg a tűzoltó.

Vagy ha satuval éppen hogy belédment akkor meg milyen messze lehetett? A fékút szárazon is van vagy 60 méter 90km/óráról,tehát te féktávon belül eléhajtottál de csak kicsit kaptál az ütközésből ezért kb 50 méterrel arrébb kezdett fékezni a másik+reakcióidő alatt megtett út! Ha szabályosan 50-el ment volna akkor nem történt volna ütközés. Ezért a felelősség megosztott lesz,a féktávot le tudják mérni és egyből kiderül mennyivel ment,no meg ott a Skodás tanuvallomása is,ami sokat nyom a latban.

Az hogy nem állt meg a terepjárós azt bizonyítja hogy vagy lopott a kocsi vagy a vezetője volt alkohol vagy egyéb szer hatás alatt,vagy körözik stb..és nem akart rendőrséget látni. Az hogy a rendszám ott maradt egy nagyon nagy szerencse, kár hogy nem használtad ki. Így utólag már mindegy,de rendőrt kellett volna hívni,neked nem lett volna vesztenivalód,de ha kármegosztás van ,legalább kaptál volna javításra pénzt.

2015. júl. 23. 13:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"Egy 80 méterre lévő autót ti kivárnátok?"

Ha latnam hogy nem tudok elotte biztonsagosan bekanyarodni, akkor hogy a fenebe ne varnam meg?

2015. júl. 23. 13:58
 13/21 anonim ***** válasza:

"»Egy 80 méterre lévő autót ti kivárnátok?«

Ha latnam hogy nem tudok elotte biztonsagosan bekanyarodni, akkor hogy a fenebe ne varnam meg?"

Én is, de a szemből jövő sebességét lehet a legrosszabbul felmérni. Felismerhette az adott helyzetben a nagy sebességet? Talán? A másik megtett mindent a baleset elkerülése érdekében? Aligha.

2015. júl. 23. 14:05
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

Nekem furcsa... le lett mérve a távolság? Stopperrel mérted, hogy mennyi idő alatt tette meg ezt az utat? vagy csak tippeltél valamit?

Ha ennyivel beléd megy, valóbamn nem csak behorpad a hátsó ajtód, hanem meg is pörget ott helyben.

Ha őt gondolod hibásnak, miért nem hívtál rendőrt?

Ezer sebből vérzik a sztori.

És igen, te voltál a hibás, ő egyenesen ment és nem adtál neki elsőbbséget.

Az pedig, hogy mennyivel ment SZERINTED, az a te szempontodból nem mérvadó. Azt esetleges vizsgálat során majd megállapítja akinek ez a dolga.

2015. júl. 23. 14:38
 15/21 veterán vas ***** válasza:
Ilyenkor szokták mondani: a "ha"-val kezdődő mondatoknak nincs jelentőségük./ahogy a számolgatósoknak sem/ :)
2015. júl. 23. 14:42
 16/21 Beviz Elek ***** válasza:
57%
Teljesen mindegy hogy mennyivel jön. Sosem a motorhàztetőmet nézem, tehát mire lelassítok kanyarodni, már tudom hogy mire számíthatok a másiktól. Látom hogy gyorsan jön? Megvárom.
2015. júl. 23. 17:31
 17/21 anonim ***** válasza:

Én meg leszek megint az ördög ügyvédje:

A terepjárós banya nem véletlenül hajtott el a helyszínről! Volt annak is vaj a fején rendesen, de így utólag már senki se fogja bebizonyítani, hogy ittas volt vagy drogozott. Akkor és ott ha rendőrt hívtál volna, akkor a rendszám alapján egy perc alatt megtalálták volna, és őt is elszámoltatták volna. Arról már nem is beszélek, hogy a féknyomok alapján a szabs. előadó egészen pontosan meg tudja mondani mennyivel ment az ütközés előtt.

Vagy elkönyveled a törött ajtódat a tanulópénz kategóriába, és megy tovább az élet.

2015. júl. 23. 19:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy a nőci elhajtott, valószínűleg azt jelenti, hogy valamilyen tudatmódosító szert fogyasztott. Ebben az esetben pedig eleve őt hozta volna ki a bíróság hibásnak.
2015. júl. 23. 19:54
 19/21 anonim ***** válasza:
Vagy nem él már ez a törvény?
2015. júl. 23. 19:55
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Pont azért írtam ki, mert úgy éreztem, nem egyedül az én saram volt az egész. Igyekszem levonni a tanulságot és még jobban odafigyelni mindenre. Hozzáteszem, hogy 3 évvel ezelőtt, nyáron szereztem a jogsimat, mindig odafigyelve a vezetésre. Nem vezetek túl sokat, eddig kb. 20 ezer km-t, de csak rövidebb távokra használom a verdát a városon belül, néha vidékre le a szüleimhez, stb. A feleségem a sok "munkaidőm kötetlen, hajtok, mint egy töketlen" típusú autós miatt nem is vezet, pedig majdnem egyszerre szereztük meg a jogsit. Szerencsére a többség odafigyel a másikra és nem úgy vezet, mint a Louis de Funes filmekben a nővérke a Citroen kacsát... :-D

Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánok! :-)

2015. júl. 24. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!