Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti is hibáztok ilyen melegben...

Ti is hibáztok ilyen melegben az autóvezetésben?

Figyelt kérdés

Én elég jó sofőr vagyok, de ilyenkor nem szeretek elmenni a városba ügyeket intézni, mert érzem, hogy bambább vagyok.

Nem csináltam még soha galibát, de tegnap valaki rám üvöltött, mert nem vettem észre, hogy nem adtam meg neki az elsőbbséget. Szörnyű érzés, mert tényleg alapból nagyon figyelmes vagyok és rutinos. Nincs légkondim sem, és szinte ráolvad a tenyerem a kormányra. Rosszul bírom, ezért megkímélve magamat és embertársaimat, ha nem muszáj nem ülök be a kocsiba.

2015. júl. 23. 10:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
32%
Én bekapcsolom a klímát
2015. júl. 23. 10:59
 2/18 A kérdező kommentje:
Megértelek, a korábbi autómban nekem is volt klíma, röhögve autóztam nyáron a városban. Épp ezért nem is ez volt a kérdés.
2015. júl. 23. 11:09
 3/18 anonim válasza:
81%
Ugyanez a helyzet velem is. Én is nagyon odafigyelos vagyok, de szintén tegnap úgy atmentem 40el egy jobbkezes keresztezodesben, mint a huzat. Csak utána jöttem rá, hogy ez így klíma nélkül veszélyes.
2015. júl. 23. 11:14
 4/18 anonim ***** válasza:
20%
"Én elég jó sofőr vagyok," bátor kijelentés, majd a leírtak +hazudtólnak. 40 éve vezetek, de nem állitom a mit Te leírtál"jó soför vagyok" 20 éve klima sem volt mégsem bambúltak el a soförök...Összeségében -járj, villamossal! Ja és nyomjad a pirosat! brrr
2015. júl. 23. 11:16
 5/18 anonim ***** válasza:
16%

Mindenkit megvisel, de úgy gondolom, nem mindenki gondolkodik olyan felelősségteljesen, mint te. Dicséret érte.

Hibázni egyébként mindenki mindig hibázik. Nincs olyan, hogy valaki tökéletesen vezet. Én úgy vettem észre, hogy a gép kezelése az első intő jel nálam arra, hogy nem vagyok ott. Pl. ügyetlen váltás.

4-es! Én nem a kérdező vagyok, de én is nyomtam egy pirosat az eléggé khm... érdekes stílusod miatt, s mert semmi köze a nagyarcú benyögésednek a kérdéshez.

2015. júl. 23. 11:28
 6/18 A kérdező kommentje:
4# Soha nem nyomok pirosat, bár a helyesírásod megérdemelné :-) Ezen kívül eddig csak te írtál le. A kérdés arra irányult, hogy érzitek-e magatokat bambábbnak melegben? Az hazudik, aki azt hiszi, hogy ez nem befolyásolja a biztonságot. A jó sofőr ilyenkor a felelőssége teljes tudatában inkább nem vezet. Nem csak attól jó sofőr valaki, hogy sosem hibázott 50 év alatt, hanem hogy képes mérlegelni és felismerni a saját képességeit, lehetséges problémákat.
2015. júl. 23. 11:37
 7/18 anonim ***** válasza:
71%
Nem érzem hogy rosszabbúl vezetnék nyáron. Melegem van szakad a víz rólam de attól még tudok figyelni.
2015. júl. 23. 11:42
 8/18 anonim ***** válasza:
#5:"nagyarcú benyögésednek" nem szeretni-pacsi ...(Y)
2015. júl. 23. 14:33
 9/18 A kérdező kommentje:

54% Ha Te 40 éve vezetsz, akkor közeledsz a 60 felé. Épp ezért nem is lehet rád haragudni, mert épp olyan makacs vagy mint apám és a legtöbb hasonló korú. :-)

Írok két példát:

Volt egy nagyon kedves buszsofőröm, akivel évekig utaztam amikor még nem volt jogosítványom. Több mint 30 évig vezetett ugyanazon az útvonalon és meg is kapta érte a kitüntetését az X km. balesetmentes vezetés után. Nem sokra rá kisodródott egy téli napon a lefagyott hídon, ahol már ezerszer ment át, halálos áldozata is lett. Soha többet nem ült volán mögé. Ismerte az utat, de úgy látszik mégsem eléggé? Apósom is buszsofőr volt, és balesetmentesen vitte végig a pályafutását... Az utolsó hónapig. Már csak pár hónapja volt hátra, amikor figyelmetlenségből nem adta meg az elsőbbséget egy autónak. Semmi baj nem lett a kasznikáron kívül, de kérvényezte a mielőbbi nyugdíjba helyezését.

Neked is azt javaslom, hogy várd ki a végét, és csak utána legyél nagyképű. Ha gondosan elolvastad az írásomat, akkor rájössz, hogy valójában nem tartom magamat pengének, és a felelősségem teljes tudatában nem ülök volán mögé,ha nem érzem rá magamat alkalmasnak. Tegnap végül egy árut postán adtam fel, mert nem volt "kedvem" autózni, amit eredetileg kiszállítottam volna. Éreztem, hogy nem bírom, mert rosszul vagyok a melegtől, pedig én még fiatal vagyok. Végezetül szeretnék elnézést kérni, hogy letegeztelek.

2015. júl. 23. 14:58
 10/18 anonim ***** válasza:
77%

Melegben nagyon kell vigyázni. Én Irakban buszt vezettem, sőt átjártam Kuwaitba is... életem legnehezebb időszaka volt. Éveket vett ki a testemből, agyamból..

Gondolj bele...Bagdad-Kuwait city 45 fokban..persze a könnyebség kedvéért éjjel.

Nem kívánom senkinek.(azt le sem merem írni, hogy volt amikor egy pillanatra elaludtam...máig feldolgozhatatlan)

Ezért nem adok senkinek tanácsot, mert én sem vagyok okosabb másnál.

A kamionnál azért nem adtak balesetmentes pénzt, mert azt mondták, hogy nem csak a sofőr figyelmén múlik, hanem a több tízezer szembejövőjén is az a megtett pár százezer kilcsi balesetmentesen.

Nos én tudnék mesélni,mi is az a szerencse..olyan nincs, hogy én vagyok a nagy arc...kussolok, mert szerencsém volt.

Ma is vezetek, de baromijó autót, kellemes hűvösben..ennek ellenére benéztem egy trafipaxot...hát nem figyeltem eléggé.

2015. júl. 23. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!