Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melegben a téli gumi ugyanolya...

Melegben a téli gumi ugyanolyan veszélyes mint hidegben a nyári gumi?

Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 15:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%
Nem veszélyes mert a tapadása megvan, csak hangosabb és erősen kopik.
2010. márc. 23. 15:38
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem hinném, hogy veszélyes (ha a csúszásra gondolunk), mert a lágyabb gumi melegben még lágyabb lesz, szal a tapadás meg van, de gyilkolod a gumit és fogyasztás is megemelkedik egy picit.
2010. márc. 23. 15:51
 3/19 anonim ***** válasza:
90%

Felelőtlenség nyáron is téli gumit használni.

Jóval az optimális hőmérséklete fölé emelkedik a keverék, így csökkenhet a sebességindex amit a gumi tartósan el tud viselni, ha ez bekövetkezik a gumi defektet kap.

Emellett a kanyarban radírozni fog az autód nagy melegben, így szerencsétlen téli gumi augusztusig fogja körülbelül bírni.

Esőben, hideg hűvös nyári napokon viszont hasznos, és akkor is ha gleccser síelni mész.

Fent hagyhatod, viszont számolj a sebességindex drasztikus csökkenésével.

Bizonyítani a saját példámon tudom. Békéscsabára jártam pestről, és nyár vége felé egyszerre két téli gumi is leeresztett éjszaka a garázsban. Felfújni fel lehetett őket, de azonnali nyomáscsökkenés volt tapasztalható. A gumis szerint egyszerűen meghaltak, megnéztük a másik kettő is a végét járta.

Amennyiben segít még, elsőkerékhajtású az autóm és a két első adta meg magát előbb. Michelin téli gumi volt, 3 telet futott már előtte és úgyvoltam h úgyis lecserélem őket újakra ezért hagytam fent őket nyárra.

Arról nem is beszélek hogy tartós autópálya tempónál a kormány egy idő után erősen vibrált (ami az új nyári gumi érkezésekpr megszűnt)

Lehet használni (én is használtam) de óvatosabban kell vele menni mert nem 30 fokra találták ki őket.

Remélem tudtam segíteni

2010. márc. 23. 16:32
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az utolsó valóban hasznos volt :)
2010. márc. 23. 16:43
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
én nem használnám.Felelőtlenség nyáron téli gumit használni mert nem arra találták ki hogy +35 40 fokban használják.szerintem cseréltesd le még akkor is ha már a végét járja!
2010. márc. 23. 17:10
 6/19 anonim ***** válasza:
7%

1. Nem olyan veszélyes.

2. A kopás azért nagyobb, mert a mintamélység nagyobb, tehát kevesebb gumifelület érintkezik az úttal. Kisebb felületen lépnek fel ugyanazok az erők, tehát nagyobb az elhasználódás, kisebb az elérhető tapadás. Ésszerű használat mellett azonban nem számottevő a kopás nyáron sem.

A kopás amúgy inkább függ a helyes keréknyomástól.

2010. márc. 24. 15:46
 7/19 anonim ***** válasza:
tapad mint állat DE kopik is mint állat
2010. márc. 29. 13:46
 8/19 anonim válasza:
0%

Mindig friss gumit használtam, amíg használtam...

(hi-hi, bocs, csak magas volt a laszti...))

2010. márc. 29. 19:05
 9/19 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom autó-közlekedés biztonság kategóriában sztem te voltál az egyetlen akinek a téligumi/nyárigumi témában is a koton jutott az eszébe.
2010. márc. 29. 21:53
 10/19 anonim válasza:
50%
Egyszoval kesz balesetveszejes vagy!!Tel az tel nyar az nyar probalj nyaron teli kabatot hordani!!Teli gumival nincs kello tapadas,no a fogyasztas,csokken a gyorsulas nem beszelve a vizes utburkolatokrol.(automernok)
2010. márc. 29. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!