Szerintem egy menekültet, aki elvette a munkát.
De az is lehet, hogy a teherautó sofőrjét, mert semmi keresnivalója nem volt a másik sávban - örüljön, hogy nem ölt meg senkit. Ha nem tud vezetni, ne üljön a volán mögé.
Ha van elég hely befordulni, akkor nem kell ott sávokat váltogatni!
Azonban a sofőrnek meg kell győződnie egy jobbra fordulás előtt, hogy bal oldalon nincs-e nagy jármű mellette, vagy közvetlenül mögötte. (Persze ez igaz a balra fordulásra is).
Kanyarodás közben rendesen be tud lógni a hátulja, amit egy kis autó könnyen kikerül, de egy busz már nem.
Először nekem is szokatlan volt, hogy kanyarodás előtt ellenőrizzem a másik oldalt is. Egy párszor le is cseszett miatta az oktatóm. Most meg azt veszem észre magamon, hogy egy szappantartó méretű autóval is először az ellenkező oldalt csekkolom. :)
Elnézel balra, elkezdesz kanyarodni jobbra, elengedsz egy gyalogost a zebrán, a másik kocsi pedig megállt a pótkocsid hátsókerekeinél.
1. Elmegy a gyalogos, te már nem látsz hátra a baloldalon, elindulsz és lekaszálod a melletted állót.
2. Elmegy a gyalogos, kiugrasz hátranézni, mire visszaülsz már újra odaállhatott valaki.
3. Lassan csordogálsz előre, ha valaki odaállt, akkor vagy dudál mielőtt baj történne, vagy gyorsabb arrébb áll.
Köszi, ha tudom hogy a pótkocsi vége a másik sávig fog kaszálni, akkor inkább félig behúzom oda:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!