Ki volt a felelős? (Elozes és balra kanyrodas)
Én elfogadom, hogy a szabálytalankodóra is figyelni kell. A beléd menő autó nem kezdhetett volna előzésbe, ha közted és a mögötted jövő között nem volt annyi hely, hogy a mögötted jövő elé, annak zavarása nélkül visszatérhet.
2015. máj. 24. 16:34
Védett úton szabad előzni útkereszteződésben is.
Jobb lett volna ha hívtok rendőrt, bár a szabálysertési előadó az szerint döntött volna, hogy hová teszi a helyszínelő az ütközési pontot.
Lehet jobb lett volna ha megegyeztek a helyszínen: az egyik fizet kp.-ban a másik meg elismeri a felelősséget.
2015. máj. 24. 16:50
Hiába győződtél meg korábban róla, hogy kanyarodhatsz, amikor tényleg eltekered a kormányt akkor újra meg kell, ez le is van írva. Ezt mulasztottad el. Tehát még mindig azt mondom hiába állítod, hogy te szabályosan jártál el. Ez lesz a jegyzőkönyvben. Bár onnantól kezdve, hogy ki sem töltöttétek a betétlapot rendesen nem sok jóra számíthatsz. A másik gerincességén fog csak múlni. Ha azt mondja, hogy ott sem volt a harmadik autó, te pedig nem indexeltél, akkor patthelyzet.
2015. máj. 24. 17:09
Ja félreértettem, szóval egyikőtök esm ismerte el a felelősséget, kárszakértő lesz és hasonlók, a biztosítók meg majd arra fognak tendálni, hogy mindenki ismerje el a felelősségét részben, így nekik nem kell fizetni.
Érdemesebb lett volna rendőrt hívni
2015. máj. 24. 17:11
15/23 A kérdező kommentje:
Igen.erdekes kérdés, hogy védett útvonalnak számít- e tábla jelzése nélkül is.(a stop tábla alapján az-e vagy az számít csak annak, amit a kereszteződés előtt kirakott tábla jelez.illetve,ha úgy kanyarodnank minden esetben, hogy a tekeresnel mégegyszer hátra nézel, mindenki egyesből kellene hogy kanyarodjon. Köszönöm a válaszokat!
16/23 A kérdező kommentje:
Azt nem mondhatja, hogy ott sem volt a harmadik autó, a betetlapon ra van rajzolta, mint tanú fel van tüntetve.
Ilyen helyzetben sokkal jobb rendőrt hívni. Én még ügyvédnek is adtam az ügyet, hogy gyorsan és biztosan megkapjam a kártérítést.
Így csak reménykedni tudsz, hogy a hibás fél biztosítója nem kezd el kötözködni.
2015. máj. 25. 14:06
Attól még, hogy újra meggyőződsz nem kell egyesben kanyarodni...
2015. máj. 25. 20:14
19/23 A kérdező kommentje:
Nem kezdett, egyértelműen én jöttem ki károsultként.köszönöm a válaszokat!
20/23 A kérdező kommentje:
Végül 20-80%-ra hozták ki. Rosszabbra számítottam. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések: