Szerintetek ki hibázott?
A napokban volt egy érdekes gázolás. Egy másik fórumban elég jó kis vita alakult ki ebből ( a szerintem elég egyértelmű ) helyzetből. Szerintetek?
https://www.youtube.com/watch?v=HvnS7GPrVnU
A kamionos forgalomtól elzárt területen ment, ott akarta kielőzni a bringásokat, holott a belső sávot kellett volna használnia.
Ráadásul ezt ész nélkül tette.
Viszont a bicikliseknek szerintem nem szabadott volna ott közlekedniük biciklivel!
Nem biztos, hogy tilos itt bringázni, de nekem is autóútnak tűnik vagy autópályának.
Ha tilos ott közlekedniük, akkor remélem jól megbírságolják őket.
A teherautós pedig remélem bezárják és egy életre elveszik a jogsiját. Hol előz ez az idióta? Komolyan, őrület.
A kerékpárosnak a bizalmi el szerint amúgy nem kell néznie, hogy szabadon válthat e sávot, mivel az a sáv csak neki nyílik jobbra, ott nem jöhetne senki. Meg a fene gondolta, hogy a forgalom elől elzárt területen előz egy idióta.
Mindenesetre a cím elmond mindent. Oroszország. Azt pedig mindig elfelejtik leírni, hogy hol történt az eset.
Azt kifelejtettem a leírásból, hogy ez nem autópálya, "sima" országút, nem tilos a bringázás.
Az eset itt történt:
Ezzel kellett volna kezdened. Hiszen ha nem tilos a kerékpározás itt, akkor egyértelműen a kamionos a hibás. Forgalomtól elzárt területen kezdett előzésbe, jobbról, leállósávon keresztül és elsodorta a kerékpárost amiatt, mert nem tartott elegendő oldaltávot.
Viszont a biciklis helyében jobban körültekintő lettem volna, hiszen ez egy gyorsforgalmi út. Nem nézett hátra, csak kitette a kezét, hogy ő márpedig elkezd szélre húzódni.
20 tonnás kamionnal se csinálunk ilyesmit, hanem előbb körültekintünk, majd utána kezdünk lehúzódni.
Nemhogy biciklivel. Így ez meg a kamionosnak enyhítő körülmény.
1. Oroszországban sok az autópályaszerűen kiépített főútvonal, ahol a kerékpárosok mellett gyalogos-átkelőhelyre, buszmegállóra, lovas kocsira, megforduló járművekre is számítani kell. Itt is egy ilyenről volt szó.
2. A kerékpáros a megnyíló sávba azonnal, irányjelzéssel tért át. Nem kellett feltételeznie azt, hogy ott már halad valaki.
3. A kamionos egyértelműen forgalomtól elzárt területen haladt át. Erre nem kell számítania a forgalom többi résztvevőjének.
4. Ha autópàlya lett volna, a balesetet akkor sem a kerékpáros jelenléte okozta volna, hanem a kamionos szabálytalan manővere. Egy Zaporozsecet ugyanúgy letarolt volna a kamion, mint egy bringást, tehát nincs jelentősége annak, hogy az adott útszakaszra kerékpáros behajthat-e.
"A bringásnak nem ártott volna megnézni, hogy biztonságos-e a sávváltás."
Miért? Egy megnyíló sávba váltott közvetlenül az elején, ahol nem kell számítania senkire, max. az ilyen baromra, aki az elzárt területen közlekedik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!