Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek ki hibázott?

Szerintetek ki hibázott?

Figyelt kérdés

A napokban volt egy érdekes gázolás. Egy másik fórumban elég jó kis vita alakult ki ebből ( a szerintem elég egyértelmű ) helyzetből. Szerintetek?

https://www.youtube.com/watch?v=HvnS7GPrVnU

2015. ápr. 18. 15:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
a kamionos egyértelműen szabályt sért, aztán bűncselekményt is elkövet azzal, hogy nem áll meg a gázolás után, de a bringásnak meg nem kéne egy ilyen úton közlekednie. Valószínű, hogy tilos is. Szerintem ez vagy autópálya vagy autóút, kerékpáros egyiken sem közlekedhet.
2015. ápr. 18. 15:21
 2/22 anonim ***** válasza:
A bringásnak nem ártott volna megnézni, hogy biztonságos-e a sávváltás. A kamionos olyan sebességgel ment, hogy esélye sem lett volna megállni, hogy beengedje maga elé a biciklist. Lehet, hogy észre sem vette a gyereket, hogy másik sávba akar átmenni. Csak ilyen távolságból látni úgy, hogy jelzi az sávváltást, onnan fentről a vezető ülésből, nagyobb sebesség mellett egyáltalán nem biztos, hogy észlelte a biciklis szándékát.
2015. ápr. 18. 15:27
 3/22 anonim ***** válasza:
79%

A kamionos forgalomtól elzárt területen ment, ott akarta kielőzni a bringásokat, holott a belső sávot kellett volna használnia.

Ráadásul ezt ész nélkül tette.

Viszont a bicikliseknek szerintem nem szabadott volna ott közlekedniük biciklivel!

2015. ápr. 18. 15:31
 4/22 anonim ***** válasza:
21%
Szóval szerintem a biciklisek a hibásak, mert autópályán bicikliztek.
2015. ápr. 18. 15:32
 5/22 anonim ***** válasza:
75%

Nem biztos, hogy tilos itt bringázni, de nekem is autóútnak tűnik vagy autópályának.

Ha tilos ott közlekedniük, akkor remélem jól megbírságolják őket.

A teherautós pedig remélem bezárják és egy életre elveszik a jogsiját. Hol előz ez az idióta? Komolyan, őrület.

A kerékpárosnak a bizalmi el szerint amúgy nem kell néznie, hogy szabadon válthat e sávot, mivel az a sáv csak neki nyílik jobbra, ott nem jöhetne senki. Meg a fene gondolta, hogy a forgalom elől elzárt területen előz egy idióta.

Mindenesetre a cím elmond mindent. Oroszország. Azt pedig mindig elfelejtik leírni, hogy hol történt az eset.

2015. ápr. 18. 15:41
 6/22 A kérdező kommentje:

Azt kifelejtettem a leírásból, hogy ez nem autópálya, "sima" országút, nem tilos a bringázás.

Az eset itt történt:

[link]

2015. ápr. 18. 15:41
 7/22 anonim ***** válasza:
8%

Ezzel kellett volna kezdened. Hiszen ha nem tilos a kerékpározás itt, akkor egyértelműen a kamionos a hibás. Forgalomtól elzárt területen kezdett előzésbe, jobbról, leállósávon keresztül és elsodorta a kerékpárost amiatt, mert nem tartott elegendő oldaltávot.

Viszont a biciklis helyében jobban körültekintő lettem volna, hiszen ez egy gyorsforgalmi út. Nem nézett hátra, csak kitette a kezét, hogy ő márpedig elkezd szélre húzódni.

20 tonnás kamionnal se csinálunk ilyesmit, hanem előbb körültekintünk, majd utána kezdünk lehúzódni.

Nemhogy biciklivel. Így ez meg a kamionosnak enyhítő körülmény.

2015. ápr. 18. 16:04
 8/22 anonim ***** válasza:
72%

1. Oroszországban sok az autópályaszerűen kiépített főútvonal, ahol a kerékpárosok mellett gyalogos-átkelőhelyre, buszmegállóra, lovas kocsira, megforduló járművekre is számítani kell. Itt is egy ilyenről volt szó.

2. A kerékpáros a megnyíló sávba azonnal, irányjelzéssel tért át. Nem kellett feltételeznie azt, hogy ott már halad valaki.

3. A kamionos egyértelműen forgalomtól elzárt területen haladt át. Erre nem kell számítania a forgalom többi résztvevőjének.

4. Ha autópàlya lett volna, a balesetet akkor sem a kerékpáros jelenléte okozta volna, hanem a kamionos szabálytalan manővere. Egy Zaporozsecet ugyanúgy letarolt volna a kamion, mint egy bringást, tehát nincs jelentősége annak, hogy az adott útszakaszra kerékpáros behajthat-e.

2015. ápr. 18. 16:14
 9/22 anonim ***** válasza:
74%
Ebben az esetben 250%-os mértékben a kamionos volt a probléma. Nem tudom milyen vita alakulhatott ki belőle máshol így.
2015. ápr. 18. 17:09
 10/22 anonim ***** válasza:
73%

"A bringásnak nem ártott volna megnézni, hogy biztonságos-e a sávváltás."

Miért? Egy megnyíló sávba váltott közvetlenül az elején, ahol nem kell számítania senkire, max. az ilyen baromra, aki az elzárt területen közlekedik!

2015. ápr. 18. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!