Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki hibázott? Bővebben lent.

Ki hibázott? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Ma reggel történt velem egy kellemetlen helyzet amiből baleset lehetett volna. Egy nagyon keskeny úton haladtam, amin egy traktor és egy személyautó nem fér el egymás mellet. Előttem haladt egy személyautó és mivel ment kb 80-nal nem akartam megelőzni. Egy kanyar következett és láttam, hogy egy traktor halad velünk megegyező irányba. A kanyar után az előttem levő autó jelezte előzési szándékát. A traktor lehúzódott az útról, úgy tűnt meg is áll. Jeleztem én is, hogy előzni akarok. Azonban amikor én is előzésbe kezdtem a traktor mintha rólam nem is venne tudomást elindult én pedig épphogy nem mentem az árokba. Nem jelzett és valószínűleg nem is nézett hátra. Pedig észre vehetett volna. Ki hibázott én vagy a traktoros? Ha vissza tér az útra nem kellet volna jelezzen és biztosítsa magát?
2010. jún. 21. 08:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez előtted lévő autós miatt sem kellett volna lehúzódnia. Nem ő volt a hibás. Veled, (lehet) hogy csak paraszt volt.
2010. jún. 21. 08:50
 2/6 anonim válasza:

A traktor föld útra való, mint paraszt, nem néz körbe, azt sem nézi, hogy te már fél órája mész mögötte 5,5 km/h-val, de nem húzódna le.

Nekem volt egy balesetem, amikor árokba borultam egy traktoros miatt, nem tette ki az irányjelzőt, én előzésbe kezdtem, majd gondolt egyet és befordult balra a föld útra. Az égieknek hála, hogy karcolás nélkül szálltam ki az autóból, ami totálkáros lett :S

A hibás a 17 éves traktor vezető volt :S

Nálad is csak a hanyagság lehetett, hogy nem nézett körbe, nem irány jelzett. Ha baleset történt volna, akkor a traktoros lett volna a hibás.

2010. jún. 21. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy ki hibázott, azt rendőre és bírósága válogatja.

Mindenesetre általános elv, hogy nem az irányjelzést, vagy hiányát kell figyelni, hanem a jármű viselkedését, és az alapján kell a döntéseket hozni.

Tehát, ha nem irányjelez, de mégis kanyarodik, akkor a kanyarodásához kell alkalmazkodni.

Én ez alapján legközelebb biztos kürtölök egyet hasonló szituációban, hogy észrevegyen...

2010. jún. 21. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:

ilyen eset nagyon sokszor előfordul az utakon... a legjobb ha az eset után 5 másodperccel túlteszed magad rajta, kár ezen rágódni...

a kérdés végén pedig meg is válaszoltad a dolgot, hogy ha lehúzódott akkor a visszajövetelt jelezni kellett volna, szóval nem értem miért irtad a kérdést

2010. jún. 21. 11:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. jún. 21. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a lehúzódáskor sem indexelt csak "úgy tűnt meg is áll" ez ugyan nagyon félrevezető, de nem minősül elindulásnak.

A magatartása mérvadó.

2010. jún. 22. 02:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!