Ki hibázott? Bővebben lent.
A traktor föld útra való, mint paraszt, nem néz körbe, azt sem nézi, hogy te már fél órája mész mögötte 5,5 km/h-val, de nem húzódna le.
Nekem volt egy balesetem, amikor árokba borultam egy traktoros miatt, nem tette ki az irányjelzőt, én előzésbe kezdtem, majd gondolt egyet és befordult balra a föld útra. Az égieknek hála, hogy karcolás nélkül szálltam ki az autóból, ami totálkáros lett :S
A hibás a 17 éves traktor vezető volt :S
Nálad is csak a hanyagság lehetett, hogy nem nézett körbe, nem irány jelzett. Ha baleset történt volna, akkor a traktoros lett volna a hibás.
Azt, hogy ki hibázott, azt rendőre és bírósága válogatja.
Mindenesetre általános elv, hogy nem az irányjelzést, vagy hiányát kell figyelni, hanem a jármű viselkedését, és az alapján kell a döntéseket hozni.
Tehát, ha nem irányjelez, de mégis kanyarodik, akkor a kanyarodásához kell alkalmazkodni.
Én ez alapján legközelebb biztos kürtölök egyet hasonló szituációban, hogy észrevegyen...
ilyen eset nagyon sokszor előfordul az utakon... a legjobb ha az eset után 5 másodperccel túlteszed magad rajta, kár ezen rágódni...
a kérdés végén pedig meg is válaszoltad a dolgot, hogy ha lehúzódott akkor a visszajövetelt jelezni kellett volna, szóval nem értem miért irtad a kérdést
Ha a lehúzódáskor sem indexelt csak "úgy tűnt meg is áll" ez ugyan nagyon félrevezető, de nem minősül elindulásnak.
A magatartása mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!