Kanyarodósávban előzni?
Adott egy 2 sávos út.
Megnyílik egy harmadik sáv, a balra kanyarodó sáv.
Szabad e előzést végrehajtani ott, amennyiben még a záróvonal előtt befejeződik az előzés?
Ha igen, miért igen?
Ha nem, miért nem?
Nem találok Kresz állásfoglalást róla.
A törvény úgy írja, oda kell sorolj ha le akarsz kanyarodni. Nem tiltja hogy merről sorolhatsz a sávodba.. Ez nem egyenlő azzal hogy csak akkor lehetsz ott ha kanyarodsz. Szerinted igrn? Bizonyítsd vonatkozó törvénnyel. Csak mert az ellenpéldákat mindet lehet.
A táblák egyébként is az adott forgalmi sávok irányának folytatását mutatják a kereszteződésben. Ez teljesen egyértelmű. A festett útburkolati jel is ezt hivatott mutatni.
Mint korábban írtam a kresz megengedő, ennek vonatkozásában amit nem tilt, azt megenged.
,Kanyarodósáv: útkeresztezõdések elõtt útburkolati jellel kijelölt olyan úttestrész, amelyre a bekanyarodó jármûvek kötelesek a bekanyarodás megkezdése elõtt besorolni.'
Itt se látom azt, hogy csak akkor használhatod ha kanyarodsz.
Minden négyzet téglalap, de nem minden téglalap négyzet
" A kanyarodósávba csak akkor mehetsz be, ha le is kanyarodsz. Onnan nem sorolhatsz vissza akkor sem, ha nincs záróvonal. Ilyen egyszerű. A kreszben nincs lehetőség arra, hogy "meggondold magad". Egyértelműen le van írva, "
Hóvá van leírva? Mert eddig csak itt olvastam a válaszodban. Linket mutass, vagy idézd szó szerint.
Én úgy gondolom hogy a besorolást be kell fejezni a záróvonalig. De amíg csak terelő vonal van addig sávot válthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!