KRESZ kérdés: Jobbra kanyarodási szándékát jelző járművet meg lehet-e előzni jobbról?
További kérdések:
- meg lehet-e előzni jobbról biciklivel?
- meg lehet-e előzni jobbról biciklivel, ha az az úttestre felfestett biciklisávban halad?
A biciklisnek van elsőbbsége mindkét esetben.
De jobbról nem előzünk.
Gondolom elírtad, balra kanyarodást jelző járművet...
Úgy tudom hogy meg lehet, valamelyik legutóbbi kresz módosításban van talán benne.
Mindenesetre kikerülni ki lehetett mindig.
jobbról előzni alapból tilos. Két kivétel: a balra kanyarodni szándékozó, az úttest közepére húzódó jármű és az út közepén haladó villamos.
Kerékpárral ezen kívül életveszélyes is: nem célszerű a gépjármű holtteréből előbukkanni...
Ha kerékpársávon közlekedik a kerékpáros, az nem előzés, hanem elhalad mellette a másik sávban. Ebben az esetben természetesen az egyenesen haladónak (aka kerékpár) van elsőbbsége.
Azonban a kresz úgy írja, h ahol lehetőség van rá, ott a kerékpársávba besorolva kell jobbra kanyarodni.
Itt már sávon belüli előzésről van akkor szó, nem?
Egy jobbra kanyarodó autót, hogyan akarsz jobbról előzni?
Húzza a kormányt, te meg oldalról felökleled Így nem is értem ez hogy jutott eszedbe, azt hittem elírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!