Én volnék figyelmetlen vagy ez egy khm. Gyalogos volt?
Kapubeállóba szerettem volna merőlegesen betolatni (kertvárosi rész) mindkét oldalt járda, de jön egy srác az úton, gondoltam előbb betolatok mielőtt odaérne, vagy ha mégsem majd megáll avagy elsétál előttem,látva,hogy tolatok.
Tükörből kezdtem betolatni, nézem a jobb tükröt majd a balt, lassan gurulok, erre ránézek a bal tükörre és látom benne,hogy elsétál mögöttem.(jobbról jött)
Most komolyan ez nem egy köcsög?Eleve ott a járda, de menjen az úton, nem zavar, de azért húzott fel mert én úgy szoktam betolatni,hogyha nagyon eltalálom a beállót és nem kell igazítgatni akkor egy lendületes gázadással betolatok, és most szerencse volt,hogy nem találtam a megfelelő állást és igazítgattam a kocsit mert különben úgy átmegyek rajta mint annak a rendje.
(Zárt furgon, csak tükörből lehet tolatni)
Arra meg egy pillanat is elég volt,hogy a jobb tükörben eltánjön az autó mögött, így azt nem is láttam mikor mögöttem jött mert valószínleg éppen a baloldalt néztem.
"Jogilag neki volt igaza, de komolyan, ne legyünk már gyökerek.
Én is ha látom, hogy egy autó tolat, és esélyes, hogy nem vesz észre, kikerülöm, vagy megvárom, de nem fogom magam elcsapatni, mert 'én vagyok a gyalogos'."
Írod ezt úgy, hogy nem vezetsz. Gondolj bele abba, hogy az autósoknak vizsgázniuk kell kreszből,gyakorlati vizsgát tesznek, több évig vezetnek és rengetegen képesek beállni 27 centire egy vészvillogóval és tolatófénnyel valamint hangjelzéssel tolató kamion,teherautó vagy busz mögé és néznek, mint a birka... Sokan a mentő/tűzoltó elé kifordulnak, pedig azok azért elég feltűnőek..
Szerintem amíg sokaknak úgy nincs halvány fogalmuk sem a közlekedésről, hogy levizsgáztak és már rutint szereztek, addig az így felmerülő közlekedési szituációk felismerését felesleges elvárni egy olyantól, aki lehet még bringán sem ült soha.
A kérdezőnek meg: az ilyen "gondoltam előbb betolatok" meg "gondoltam még beférek" dologból szokott mindig a baj lenni. Láttad, hogy jön, tudtad, hogy elsőbbsége van és a leírásod alapján nem sikerült felmérned mikor ér oda egy max 6km/h-val haladó céltárgy. Én ezen elgondolkodnék egy kicsit...
Nem mondtam, hogy nincs jogsim. Annyit mondtam, hogy nem vezetek.
A következő utáni komment (#8) még hozzá tartozik, mert tudtam, hogy valaki félreérti.
Én még mindig ahhoz az állásponthoz tartom magam, hogy egy gondolkodni képes ember (érteni: nem kisgyermek, értelmi fogyatékos, stb.) ne csapassa már el magát azért, mert neki van jogilag elsőbbsége. DE még mindig nem azt mondom, hogy ha a sofőr látja, hogy jön valaki, ne adja meg neki, viszont a gyalogos is gondoljon már bele abba, hogy a sofőr sem egy robot, lehet még nem vette észre, stb. Egyszerűen b**meg ne sétáljon be egy tolató autó mögé, aztán meg vádaskodjon, hogy de hát a KRESZ...
"Ez a 6 km/h-val közelekdő egyén látta,hogy keresztezem az útját, ha egy autó keresztbe áll előttem nem fogok 90-el belezúgni "meeeeeer nekem elsőbbségem van és egy pénisz vagyok hehehehe" na én meg ezen gondolkoznék el."
Gondoltam, hogy nem mész neki egy álló célpontnak, viszont azt írtad láttad, hogy jön és gondoltad megáll, amikor gyakorlatilag elsőbbsége van. Én arra próbáltam utalni, hogy mi az a határ amikor már azt gondolod, hogy meg is kell adni az elsőbbséget a keresztező forgalomnak. Erre írtam a 90-nek jövő keresztirányú forgalmat ( pl országútra való felhajtás). Persze de látod, de úgy vagy vele, hogy ő majd biztos lassít, mert látja, hogy kimentél elé... :D Ő meg úgy van vele, hogy te biztos látod, hogy jön és közben a táskájában matat és kész a baj.
Te is leírtad láttad, elsőbbsége volt, neked 3 másodpercet kellett volna várni, hogy elmenjen és tolathattál volna. Pár másodpercért nem megadni az elsőbbséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!