Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Én volnék figyelmetlen vagy...

Én volnék figyelmetlen vagy ez egy khm. Gyalogos volt?

Figyelt kérdés

Kapubeállóba szerettem volna merőlegesen betolatni (kertvárosi rész) mindkét oldalt járda, de jön egy srác az úton, gondoltam előbb betolatok mielőtt odaérne, vagy ha mégsem majd megáll avagy elsétál előttem,látva,hogy tolatok.

Tükörből kezdtem betolatni, nézem a jobb tükröt majd a balt, lassan gurulok, erre ránézek a bal tükörre és látom benne,hogy elsétál mögöttem.(jobbról jött)

Most komolyan ez nem egy köcsög?Eleve ott a járda, de menjen az úton, nem zavar, de azért húzott fel mert én úgy szoktam betolatni,hogyha nagyon eltalálom a beállót és nem kell igazítgatni akkor egy lendületes gázadással betolatok, és most szerencse volt,hogy nem találtam a megfelelő állást és igazítgattam a kocsit mert különben úgy átmegyek rajta mint annak a rendje.

(Zárt furgon, csak tükörből lehet tolatni)

Arra meg egy pillanat is elég volt,hogy a jobb tükörben eltánjön az autó mögött, így azt nem is láttam mikor mögöttem jött mert valószínleg éppen a baloldalt néztem.

2015. jan. 22. 13:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Hátramenetet végző járművel szemben a gyalogosnak mindig elsőbbsége van.
2015. jan. 22. 13:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, de kinek van annyi esze,hogy besétál egy tolató autó mögé?Úgy hogy akár szemből is kikelhetné vagy akár a járdán is közlekedhetne.
2015. jan. 22. 13:46
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Arra számít hogy megállsz, hiszen azt is kell tenned. A gyalogos nagyon sok esetben hülye, de ezt gondolom sokszor megtapasztaltad már. Vigyázni kell rá, mert akár dacból is kinyíratja magát és még akkor is téged vesznek elő.
2015. jan. 22. 13:49
 4/18 A kérdező kommentje:
Szerintem egyébként fogalma sem volt a KRESZ-ről, de akkor is köcsögnek tartom.
2015. jan. 22. 13:53
 5/18 szántóvető ***** válasza:
a gyalogos nem biztos hogy ismeri a kreszt,bárhogy lereagálhatja a különböző forgalmi helyzetet.muszáj figyelni rájuk,bárhol bármikor a kocsi elé kerülhetnek.
2015. jan. 22. 13:54
 6/18 anonim ***** válasza:
80%

Sok ilyen fa*ság van. Jogilag neki volt igaza, de komolyan, ne legyünk már gyökerek.

Én is ha látom, hogy egy autó tolat, és esélyes, hogy nem vesz észre, kikerülöm, vagy megvárom, de nem fogom magam elcsapatni, mert 'én vagyok a gyalogos'. Zebrára se lépek rá amíg meg nem bizonyosodok róla, hogy az autós észre vett és lassított, hiába van elsőbbségem.

És nem, nem érzem magam megsértve emiatt. Ja, és ezt mondom úgy, hogy nem vezetek, mielőtt még jönnének kötekedni.

2015. jan. 22. 13:58
 7/18 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem volt fogalma, sajnos a gyalogosoknak nem kötelező vizsgázniuk kreszből, pedig nem ártana. És mivel nincs fogalma, neked kell figyelned, mert egy pillanat alatt irányt változtat, lelép, eltűnik a látómezőből hogy utána a leglehetetlenebb helyen bukkanjon fel.
2015. jan. 22. 13:58
 8/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Mivel tudom, hogy a magyar ember imádja kiforgatni mások szavait, tisztázom: Nem, nem azt mondom, hogy csapd el úgy ahogy van, meg, hogy ne tartsd be a KRESZt.

Csak arra próbáltam célozni, hogy míg ez papíron egy oldalú dolog, a valóságban igenis többnek kéne lennie.

2015. jan. 22. 14:01
 9/18 anonim ***** válasza:
//Francba már, hogy itt nem lehet szerkeszteni. Közben beírtak elém, tehát nem az az előző vagyok, hanem a #6-os//
2015. jan. 22. 14:03
 10/18 anonim ***** válasza:

Jogilag teljesen tied a felelősség ,ha elcsapod te leszel a hibás, mert tolatva egyrészt elsőbbséget kell adni mindenkinek, másrészt a gyalogosnak a járdán eleve elsőbbsége van ,ha előrefelé mész be ,akkor is.

Ha láthatóan lemond az elsőbbségéről a gyalog, tehát integet hogy menjél csak, akkor mehetnél csak be a kapun előtte, de akkor is körültekintéssel ,mert lehet meggondolja magát és akkor soha nem bizonyítod be, hogy integetett hacsak nincs külső tanúd vagy kamerád.

Másrészt a gyalogos akárki lehet ,nem kell ismerni semmilyen kreszt, lehet 50-es iq-ju ,meszes agyú , félbolond alkesz is ,vagy bedrogozott fiatal aki éppen szupermennek képzeli magát ,ezért fel kell készülni a rosszabb eshetőségekre, ha nem akarsz bajt és évekig tartó hercehurcát magadnak..

2015. jan. 22. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!