Irányjelzést nem ismerik sokan?
Minap majdnem sikerült balesetet szenvednem, mert egy újabb senkiházi nem tanulta meg (vagy elfelejtette az index használatát)
A legszebb az egészben, hogy ő vágott elém jelzés nélkül és még ő mutogatott. Itt hibázott, mert ha ezt nem teszi, akkor szemet hunyok a dolog felett így viszont a műszerfalon elhelyezett kamera rögzítette az eseményeket és feljelentem az illetőt. Jól teszem? Naná :)
No meglesz az a videó?
Várjuk...
Mint ígértem felteszem, csak ki kell rendesen takarni a rendszámát a gyökérnek mert ebből később gondom lehet ha látszik és így teszem fel videómegosztóra (rendőr mondta)
A 0%-ba hasznos válaszoddal meg nem pattognék ahogy a szavaidból kivettem te is lehetnél a felvételen....
hát én biztos nem,mert nem vagyok akkora tahó,még indexelve sem,hogy bevágjak más elé.
Én írtam a mákos képet,és csak arra akartam kilukadni,hogy sajnos percenként vannak ilyen vezetők,legalábbis Bp.-en.Ez mindig is így volt,és így is lesz.Érezni kell a forgalom ritmusát,és tudomásul kell venni,hogy mindenre kell számítani.Naponta több száz,vagy több ezer videót lehetne bevinni feljelentésre,és nem is biztos,hogy ezek a videofelvételes jogszabályok úgy mennek,hogy gyere cipó,hamm bekaplak...,aztán másnap már meg is büntetik a csávót.
15-ös: akkor gyerünk, küldjön be mindenki még egy videót. Szerintem semmi kifogásolnivaló nincs abban, ha a társadalom a maga alkotta hatóságok útján próbálja rászorítani a szabályok betartására a devianciára hajlamosabb tagjait. Nyilván az az optimális, ha gyors a visszacsatolás, de sajnos a magyar jogi intézményrendszer kapacitása szűkös. Ezzel együtt szerintem sokan visszavennének a pofájukból, ha reálisan megnőne a felelősségre vonás valószínűsége.
Az ilyen kamerás eseteknél amúgy nem olyan összetett az eljárás, kb. 3-5 alkalomból el lehet jutni a feljelentéstől a tanúkihallgatáson, szembesítésen át az ítélethozatalig.
# 14
Az ég világon semmi bajod nem lehet belőle, ha akár rendszámmal teszed fel, ha közterületen készült a felvétel. És mivel közút nyilván ott készült.
Rendőrök is tudnak ám olyan sületlenségeket mondani néha...
Nyugi, engem gyalosként ugyan... vagyis még jobban zavar. Nehogy már egy barom miatt, én legyek a két lábon járó céltábla.
Kár, hogy a rendőrség nem figyel oda az ilyen esetekre (is). Ha egyeseknek nehezükre esik, a másikra ofafigyelés szabályait betartani, akkor vagy meg kell büntetni, vagy el kell tiltani az autóvezetéstől (ameddig nem tanul meg újra - normálisan - vezetni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!