Ha te rendőr lennél és közúti ellenőrzésnél a saját testvéred, szabálytalanságot csinálna, elnéznéd neki simán, vagy úgy járnál el vele mint mással?
Rendőr vagy és társaddal éppen szolgálatot teljesítesz és megállitottok egy autót, amiben éppen a tesód ül két haverjával és röhögnek nagyot.
Látnád hogy nincsenek bekötve, tesód mobilozott stb.
Elnéznéd nekik és elzavarnád őket tovább?
Gondolom, ez tesztkérdés a szakközépben egy dolgozathoz...
azt írd le, hogy szó sem lehet róla, a törvény mindenkire egyformán vonatkozik.
Aztán ha szolgálatban ez megtörténik veled, akkor fordulj el..
egyébként legalább három választ is lehet beírni..
Ismertem ilyet.
Ment az anyósa apósa meg a gyerekük valahova, megállította őket.
A sofőrt megbüntette egy csomó hiányosság miatt, majdnem a legnagyobb büntetési tételt adva minden kategóriában.
Az após ült a vezető melletti ülésen, nem voltak nála a papírjai.
Nagyon kemény pénzbüntetést kapott, és alig tudták lebeszélni, hogy ne vigye be előállítani, hogy az előállítóban bizonyosodjanak meg a személy kilétéről.
A gyereknek minden rendben volt a papírjaival, neki annyit mondott, hogy a szüleiről ne vegyen példát, mert legközelebb is megbünteti őket.
Utána soha a büdös életben nem hívták semmilyen családi programra.
Az após voltam!
Ez nem kérdés, természetesen elengedném.
Karácsonyra traffipax blokkolót fog kapni!
Nem. Épp azért van ellenérzésem az egyenruhás szolgálatok iránt. Nálam első az emberség, csak azután a törvények. Nem büntetném meg a testvéremet, haveromat. Ha súlyos a dolog, persze lebaxnám, hogy legközelebb ne csináljon marhaságokat.
Egyébként a mai kor produktuma az azonnali büntetés. Régebben előfordult a szóbeli figyelmeztetés - külföldön ma is él. Egy jó rendőr meg tudta/tudja különböztetni, hogy itt egy megtévedt emberrel van dolga vagy egy megrögzött szabálytalankodóval.
Régebben nekem is volt ilyen esetem, gyorsan mentem, beértem egy lakott területre bőven 50 felett, erre a közeg, aki bemért: - uram, hajtson lassabban, mert legközelebb megbüntetem! - és elengedett.
Többet ért a figyelmeztetése, mint ha akkor megbüntetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!