Hogyan kell helyesen használni a kuplungot kanyarodásnál, tehát kanyarodás közben gázonvagy kuplungon van aláb? A rendőrlámpánál hogyan induljak el, az egyik láb a gázon a másik a kuplungon és lassan engedjem a kuplungot?
Én is forgalmi vizsga előtt vagyok!:)
Nekem azt mondta az oktatóm, hogy kanyarodásnál soha ne nyomd a kuplungot, mert kicsuszhat a kocsi!!
Tehát, hogyha nem jelzőlámpánál vagy , hanem csak ugy kanyarodsz be mondjuk egy utcába akkor vissza kapcsolsz 2be és fel a kuplung-kanyarodsz! De óvatosan engedd fel a kuplungot mert ha megrázkodik a kocsi az egy hibavonal!:S
Ha pedig jelzőlámpánál indulsz és kanyarodsz, akkor 1be teszed -elindulsz-majd gyorsan 2be teszed -fel a kuplung és kanyarodsz!
Rendőrlámpánál pedig óvatosan -lassan engedd fel a kuplungot-nehogy lefulladj mert az is hibavonal- és mikor már egy kicsit indul a kocsi akkor már nyomhatod is a gázt!:)
Remélem segitettem!!
Sok sikert!
20/L
Első:
"érzed h megmozdul az autó és azután gázolsz."---is el egy gyalogost :D :D
Kanyarodás közben már a megfelelő sebességi fokozatban kell lennie az autónak, tehát a kanyarban már csak simán a gázt nyomod, előtte meg kell történnie a sebességváltásnak, ha szükség van rá.
A rendőrlámpát jól írtad. Simán álló helyzetből elindulás ott a feladat. mint mikor beülsz az autóba és elindítod, majd indulsz. Csak itt már nem kell elindítnai, mivel jár a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!