Felháborít, hogy most már boldog-boldogtalan indexelés nélkül vált sávot, nagyon balesetveszélyes. Ma rázta rám az öklét egy takonypóc, aki indexelés nélkül váltott sávot (ráadásul én jobbról jöttem, ő balról), és majdnem összementünk, én meg rá mertem dudálni. Mutogatott, hogy nyissam ki a szemem. Azt hittem agyvérzést kapok.
Ez mér nemcsak a BMW-sek, Audisok kiváltsága: ismerősök, barátok, kicsi autó és nagy, fiatalok, idősek, sorra szoknak le róla. Valaki magyarázza már el, aki hanyagolja az indexelést: miből gondolja, hogy a mögötte jövőnek ugrásra készen kéne várnia, hogy mikor merre akar tovább haladni?
Először fékeztem, persze, az reflex, a duda utána jött csak. :-) Elég nagy követésit szoktam hagyni, meg a mozgásból sok minden kitalálható, de nem minden sajnos :-(.
2014. okt. 2. 12:39
12/20 anonim válasza:
Ha divat, akkor igen régi divat... Fel nem fogom, mi a fárasztó az indexelésben, amikor pedig rengeteget segítene vele a többi közlekedő számára. Én már élből nem tételezem fel, hogy aki nem indexel, az ne akarna lekanyarodni... Nincs semmi infóm, s emiatt extra óvatosan és lassan kell mennem bizonyos esetekben :(
Manapság már-már meglepődöm, ha valaki indexel, annyira nem szoktak. Bezzeg a párom képes a dűlőben is kitenni az indexet, amikor egyik földútról lekanyarodik a másikra :) Pedig neki vissza is kell vennie, nem történik meg automatikusan...
Mindketten mindig indexelünk, amikor kell s időben, alapvető biztonsági dolog.
2014. okt. 2. 12:59
13/20 anonim válasza:
Egyetértek a kérdezővel, hiába a nagy követési távolság és az előttünk jövő jópár jármű figyelése (hypermilerek vagyunk a párommal, alap, hogy ezt csináljuk, hisz szinte sosem akarunk fékezni), egyes járművek mondjuk elénk kanyarodnak, lelkesen felgyorsítanak 100-ra, mi is megyünk utánuk kicsit lassabban, majd hirtelen óriási fék és lekanyarodnak. Nagy követési távolságnál is muszáj rendesen fékezni, ráadásul ki a csuda gondolta volna, hogy azért gyorsított, hogy fél perc múlva leforduljon, kb. satufékkel?
2014. okt. 2. 13:07
14/20 anonim válasza:
Én csak a BKV buszokat nemszoktam mostmár figyelembevenni,ugyanis vidáman halad tovább egyenesen,miután a megállóból elindulva indexel balra..
2014. okt. 3. 20:33
15/20 anonim válasza:
Mivel a bkv buszoknak a buszöbölből indulva elsőbbségük van. Ergó ha te belerohansz az indexelő buszba, akkor te leszel a hibás. Sok ilyen autóst látok magam előtt aki szarik bele, hogy mi a szabály, én szégyenlem magam miattuk. A szabály egy dolog, de az se utolsó, hogy te egyedül, a buszban meg mondjuk 50 ember.
2014. okt. 3. 21:00
16/20 anonim válasza:
Ja, amúgy ha arra gondoltál, hogy csak indexel és nem vált sávot, akkor szintén felvilágosítalak, hogy ez is szabály. Indexelniük kell mielőtt elindulnak. De amikor te félreállsz az út szélére, neked is indexelned kell mielőtt elindulsz. Nem csak fizikai irányváltáshoz kell az index.
2014. okt. 3. 21:15
17/20 anonim válasza:
Nem új dolog. Régóta csinálják. Nem is az a baj - persze baj - hogy nem indexelnek, hanem az, hogy körültekintés nélkül. Pár éve Törökországban jártunk, 6 ezer km - t mentem, ott nem szokás indexelni. Egy darabig zavart, aztán én is elkezdtem közlekedni ott úgy, mint ők. Semmi gond nem volt. Szóval, ha figyelünk lehet így is, meg lehet szokni, de akkor fokozottan figyelni kell egymásra. Itthon ez nem működik.
2014. okt. 4. 00:10
18/20 anonim válasza:
Én csak akkor szoktam, ha van forgalom.Sokat vezetek éjszaka, kihalt utakon, olyankor nem jelzek.Kinek?
2014. okt. 9. 18:33
19/20 anonim válasza:
Komolyabb autóval nem illik indexelni, sőt sértő.:P
2014. okt. 13. 01:38
20/20 Laci bá' válasza:
Aki megtanulja az is leszokik róla, egy hogy menőbb legyen, a másik meg hogy ne különcködjön a többitől
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!