Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jó ötlet lenne a kamionozást...

Jó ötlet lenne a kamionozást elkezdenem Decemberben?

Figyelt kérdés
Jelenleg 26t össztömegű teherautóval dolgozom (csak belföldön). Van +E kategóriám is, de nyerges szerelvényt még az életbe nem vezettem. Decembertől lenne lehetőségem nyergesen kezdeni nemzetköziben, csak aggaszt, hogy hóba, meg jeges úton nem a legjobb dolog kezdeni.

2014. szept. 22. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Aki télen megtanul az bármikor fog boldogulni. Nekem is első telem lesz nyergessel :( 23f
2014. szept. 22. 10:41
 2/6 szántóvető ***** válasza:
100%

én nov. 30.-án kezdtem,személyautóról ültem nyergesre és rögtön nemzetközi.4 hét négykézben,utána már egyedül kellett próbálkoznom..

neked rutinod van,boldogulnod kell.

2014. szept. 22. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólókkal, már csak azért is, mert én is télen kezdtem.

A téltől szerintem sem kell tartanod, eddig sem talicskával rohangáltál, van már rutinod.

Egyébként, általában nyugat Európában nem gond télen sem gurulni.

Igaz ugyan, hogy pár éve, valamikor január környékén, a franciáknál egy bazi nagy John Deere cibált ki egy völgyből.

Ott kapirgáltunk meg kávézgattunk kb egy-másfél órát, vagy nyolcan-tízen, mint tyúkok a szemétdombon.

De legalább jó volt a társaság.

Viszont, ha csak lehet, télen Lengyelországot kerüld el messze, ott, ha hó van akkor nagyon cudar a helyzet, előbb fogsz ott találkozni a mikulással mint hóekével.

Szóval, ha jónak ígérkezik a dolog, jó a cég, a kocsik és egyéb feltételek, akkor bátran vágj bele.

Sok szerencsét!

2014. szept. 23. 02:33
 4/6 A kérdező kommentje:

A cég az ugyan-ez marad, csak jön egy +nyerges szerelvény, és felajánlották, hogy átülhetek arra. Főleg lengyelország-Magyarország viszonylat lenne :)

Szerintem belevégok. nem vesztek vele semmit. :)

2014. szept. 24. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:

"Főleg Lengyelország-Magyarország viszonylat lenne :)"

:)

No akkor ezt megnyerted...:)

De ez ne tántorítson el, legfeljebb havas rutinod lesz doszt.

2014. szept. 25. 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy mikor tanulsz meg vezetni.A tél annyiban segít,hogy a gépest és a pót csúszását hamarabb észre veszed és jobban érzékeled.Nekem is egyből bele kellett rázódnom pedig én sem vezettem előtte nagyot.Mondjuk én Német és Holland fele mentem legtöbbet.Mindenkiben van egy félsz,mert nagyobb autó és az az érzése,hogy kisebb kanyarodásnál is mindjárt borul,de nem.El telik egy kis idő. kb 20-30.000 Km és azt veszed észre,hogy 90-el vágtázol.A méreti különbségeket mindenki másként éli meg.Mondjuk vannak idősebb kollégáink aki az életbe nem tanulja meg,hogy mekkora a szerelvénye és dőlt borít.
2014. okt. 23. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!