Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az jó, ha előre tervezek a...

Az jó, ha előre tervezek a vezetésről?

Figyelt kérdés

Például, ha nagyon messze vagyok, még délben elindulok, hogy haza érjek, mert ha délután indulok el, akkor számolnom kell azzal, hogy esetleg a lenyugvó nappal szemben mehetek több tíz kilométert, vagy éjszaka a sötétben.

Ha oda kell érni valahova, ahova maga csak az út 10 perc, ha az ember betartja a sebesség határokat, de én elindulok olyan fél órával előbb is, mert v olt, hogy végig kifogtam 7-8 megállót mentem a busz mögött, pirosat kaptam vagy 5 lámpánál, és a vonat is előttem jött be tehervonat, és begurult az állomásra. Vagy tudom, hogy csinálják az utat, és sokat kell állni várakozni, mert irányítják a forgalmat, akkor előbb elindulok.

Amikor ráértem, elmentem másik utcákon, másik útvonalon, hogy megnézzem, ha lezárják az utat, merre lehet kerülni.

Ha ivás van, és tudom, hogy holnap délelőtt vezetnem kell, akkor nem hajnali 3 ig hulla részegre piálok, hanem befejezem és még mielőtt lefekszem kijózanodok.

Sokan meg ilyeneket nem csinálnak, és kérdezik, hogy "Hova akarsz menni? Még korán van!" Én meg mondom, hogy ja de nem a legjobb lemenő nappal szemben vezetni szerpentinen akár!

De lehet furcsa vagyok, de jó ha ilyenekbe én bele gondolok, felkészülök?

2013. júl. 14. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt hívják rutinnak!
2013. júl. 14. 20:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Kicsit olyan, mintha azért tetted volna fel a kérdést, hogy megdicsérjünk. Ügyi vagy!!! :)
2013. júl. 15. 08:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Van amit túlspirázol, de lapvetően teljesen logikus dolgokat írsz.

Pl a 10 perces úthoz én biztosan nem indulnék el fél órával előbb, (akkor persze igen, ha tudom, hogy forglami akadály van), mert ennyi erővel előző nap éjjel is elindulhatnék, mert "akármi történhet", még az is lehet, hogy elromlik a motor, és ki kell cserélnem ott az út szélén hirtelen :D

Ivásban igazat adok teljesen. A szembesütő nap miatt viszont ha jól érzem magam valahol, biztos, hogy nem fogok elindulni hamarabb. Ha a szembesütő nap problémát okozna nekem a vezetésben, akkor nem érdemelném meg a jogsimat:) Jó persze kényelmetlen, de ennél nagyobb kényelmetlenségeket is kibírtam már:)

2013. júl. 15. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!