Téli gumi menedzsment?
A tartalék autómon idén a nyári szezonra is téligumi volt (arra a havi kétszáz kmre) fent, a régi nyárik elkoptak.
Fékrendszer revízió is volt, most minden fék fog,nem húz semerre. Vettem egy új készlet nyári gumit,levettem a téli készletet,és megmértem. Az alábbi értékek vannak:
5 mm ; 4,5 mm ; 3 mm ; 2 mm
A 2 mm-es a kopásjelzőnél van, a többi kopásjelző felett.
Ezt a mintázatot a mai napig gyártják, tudok belőle rendelni újat. Nem szeretném a teljes garnitúrát selejtezni, viszont ami indokolt, azt cserélném. Télen is előkerül az autó (a stabilitása miatt ezt használom közvetlen havazás után).
Na végre a kérdések:
1. melyik gumikat selejteznétek a 4 közül (én a 2 és 3 mm-es mélységűre gondoltam)
2. hogyan szerelnétek fel elsőkerekes autóra? (előre v hátulra rakjam az újat? - nem szeretnék az árokparton hóembert építeni amíg odaér a traktor)
Kicsaphatja az orrát, ha elöl van a kopott kerék, ez igaz.
Viszont sokkal veszélyesebb, ha a seggét csapja ki.
én az újakat tenném előre.
"megpördülne/kipördülne a hátulja fékezésnél"-ha csúszós úton kanyarban nagyot fékezel akkor ez bekövetkezhet,vagy ha túl nagy a kanyarsebességed akkor még fékezned sem kell hozzá,egyébként nehezen tudom elképzelni.
az első kerekek tapadásán sok múlik hiszen ez a kormányzott kerék és ezek nem blokkolhatnak.
ha nincs blokkolás akkor nálad az irányítás,egyébként marad az imádkozás.
4-es és 5-ös mellé nem veszek használtat, mert egyrészt nem árulnak ilyen mintázatút,másrészt ugyanolyat kapok újonnan.
Ahogy elnézem nincs kifejezett iskolája a kérdésnek. Gondolom autója is válogatja a súlyelosztás,egyéb paraméterek miatt. Erre az autóra az a jellemző, hogy elöl a motor/váltó jeleni a súlyt,hátul nincs igazán súly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!