Nyári gumi vásárlás és méretmizéria?
A történet egyszerű, idén nyári gumi vásárlás lesz, már fent vannak a kocsin(külön felnin téli-nyári, így otthoni csere), még van rajt 3mm feletti futóréteg, de nyáron valószínűleg mindenképp cserés.
Ami most van fent az 165/70 R14. Mindenképp 14-es felnire menne rá, mivel az van. A tanksapkán 2 darab 14-es méretű van, a fent említett és a 185/60. Viszont nézegettem a neten a kettő köztit, 175/65, ezek olcsóbbaknak tűnnek, és azért 10 mm szelességnövekedés az menetbiztonságban jobbnak tűnik.
tehát a kérdések, ti melyik méretet választanátok, és miért? üzemanyagfogyasztásban mennyit dob az a 10mm plusz.
És egy harmadik kérdés, hogy mikor vennétek a gumit, most szezonban, vagy nyáron. Dot számot mindenképp megnézem majd, így a régi el nem adottat nem veszem meg, és mindenképpen csak új gumi, használtan nem.
Ára jó lenne ha 15e alatt lenne, és valami üzemanyag takarékosabb(c osztály pl.)
A kocsi egy 1.2-es, 2008-as fabia, szóval nem kell nagy sebességet bírnia a guminak.
Köszönöm, akkor marad a 165/70-es.
A kérdés további rész, most érdemes venni, vagy majd nyáron, ár miatt?
És esetleg legjobb vétel 15e ár alatt?
185/60-ast rakj rá, nekem is olyan Fabia van mint neked.
Kérdeztem én is a gumist, bizonyos felniken rosszul mutat, illetve nem is passzol a kisebb méretű. Például alufelnire kifejezetten azt mondta, hogy nem is rakna rá más méretet.
Gumiválasztásnál mindenképpen kérd ki egy gumis véleményét, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen márkát választasz. 13eFt/db áron már mondtak Hankookot, arra azt mondta, hogy jó minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!