Használt nyári gumi vásárlás 1 szezonra? Elöl mindenképp csere, hátul öreg téli gumi van jó profilmélységgel. Érdemesebb mind a 4-et cserélnem? Vagy az öreg téli kibír egy nyarat?
Nekem életveszélyesnek tűnik ez az összeállítás. A nulla kilométeres, raktárban tartott 99-es gumi anyaga már elöregedett. Én nem kísérleteznék az életemmel, mások életével. Lehet, lesz olyan, aki majd jön valaki, hogy az ő kocsiján még a Kádár-korból származó papucsai vannak, de arra nem kell hallgatni.
Az autó első számú biztonsági eleme a jó gumi.
Azt is sokszor leírták már itt, hogy -7 fok alatt tél van. Ez alatt nem jó a nyári. Nyáron meg nem szabad használni a téli. De hogy elöl ilyen, hátul olyan! Inkább erre már nem is írok semmit. :-(
Szerintem vegyél előre 2 újat, hátul maradjon az öreg, aztán jövő nyáron azt is pótolod 2 újjal. Egy ilyen kis személyautón minimális a hátsó gumi igénybevétele, a fékhatás nagy része is elöl van, szerintem nem vészes így.
Egy átlagos gumi újan 8mm-es, és kb 60 ezret bír ki, mire eléri a 2mm-t. Ez cserélgetve igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!