Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Biciklisek! Ti szoktatok...

Biciklisek! Ti szoktatok csengetni, ha előttetek sétál valaki a bicikliúton?

Figyelt kérdés
Sajnos, ha csengetek, gyakori, hogy megsértődnek, felháborodnak, elvégre mit képzelek én magamról. Ha viszont nem, és megpróálom kikerülni őket (tegyük fel, hogy van hozzá elég hely), akkor soha nem tudhatom, hogy mikor lép elém valaki, mert nem hallja, hogy jövök.
2014. júl. 17. 19:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

10-es: hiába van odafigyelés, ha elmegyek mellette, és hirtelen átmegy balszélre, amikor épp kikerülöm és nekimegyek. Ha látom, hogy össze-vissza gyalogol, inkább rácsengetek, mert akkor tudja, hogy jövök.

Bár én sokszor váltani szoktam a közelében, mert az kattog, és felfigyel rá jó esetben :D:D

2014. júl. 17. 19:55
 12/19 anonim ***** válasza:

Evvel csak az a baj, hogy az önkormányzatok tojtak a bicikliutak építésére fordítani, és a régi gyalogos járdákból csináltak sok esetben bicikliutat.

És így lett a gyalogosból bunkó, aki a bicikliúton sétál, a bringások meg elfelejtik, mi is volt előtte az a járda...

2014. júl. 17. 19:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Én még egy helyet se láttam, ahol a járda nem lett volna 2x akkora, mint a bicikliút. Nem tudom te hol láttál olyat, hogy nincs járda, csak bicikliút :)
2014. júl. 17. 20:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel, ha egy útból autópálya lenne, akkor te simán rámennél gyalog, mert előtte volt ott járda? :D

Szóval érted, ugye?

2014. júl. 17. 20:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem szoktam, mert minek: úgyis "én vagyok a hibás", akkor az ilyeneknek minek csengetni? A váltás a közelükben viszont jó megoldás.
2014. júl. 17. 22:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szinte mindig csengetek, hacsak nem vagyok teljesen biztos, hogy nem fog hirtelen besassézni elém a delikvens. Némelyikük elég érdekesen tud reagálni, a kigyúrt kopasztól (mit csöngecc kisköcsöggg) a nyugdíjas néniig (miért nem köszönöd meg, hogy elengedtünk ott, ahol semmi keresnivalónk nem lenne). A fülhallgatósok a kedvenceim, nehezebb napjaimon a sok kárba ment csengetés után, amit a zene nem hallanak, rájuk szoktam ordítani, amikor elhaladok mellettük, hogy észbe kapjanak.
2014. júl. 18. 09:17
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

Mióta a csengőmet felraktam bő egy éve, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam. Kis esetszámú felmérésem alapján nagy biztonsággal kijelenthetem: egy taligaszart ér. Ha fülhallgatós, nem hallja, ha valamit cipel, babakocsit tol, akkor úgysem tud belátható időn belül arrébb menni, minden egyéb esetben elküld melegebb éghajlatra. Marad a szóbeli figyelmeztetés.

Persze legtöbbször elkerülöm ezeket a kerékpárútnak csúfolt járdákat, és úttest, ott is sokat ér a csengő (kipróbáltam!!!) :D

2014. júl. 18. 19:40
 18/19 anonim ***** válasza:

"Én még egy helyet se láttam, ahol a járda nem lett volna 2x akkora, mint a bicikliút. Nem tudom te hol láttál olyat, hogy nincs járda, csak bicikliút :)"

Parancsolj:

[link]

2014. aug. 4. 16:08
 19/19 anonim ***** válasza:
És? De akkor is sokkal nagyobb :D
2014. aug. 4. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!