Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan kell olyannal viselkedn...

Hogyan kell olyannal viselkedni aki már minden kanyarban előzne, meg jönne melléd?

Figyelt kérdés

A megengedett legmagasabb sebességgel haladsz, és jönne melléd a kanyarba, meg megállsz a stop táblánál, és ott is jönne be melléd jobbról...

Ilyenekkel hogy kell viselkedni?

Nem mehetek át a szembe jövő sávba csak hogy tudjon menni igaz?

2014. júl. 10. 17:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ahol tudod, engedd el. De arra figyelj, hogy ott tényleg tudjon menni. Ha tiszta a terep, jobb index, elveszel a gázból. Ebből látnia kell, hogy engeded. (Persze vannak barmok, akik nem.). Azért írom, hogy a te felelősséged is, mert ha erre kiugrik, s közben mégis jön valaki, te is okozója leszel a balesetnek.
2014. júl. 10. 17:42
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

"mert ha erre kiugrik, s közben mégis jön valaki, te is okozója leszel a balesetnek."

Dehogy lesz okozója, ő indexelt, hogy meg akar állni vagy lekanyarodni, ez nem jelenti azt a mögötte haladónak, hogy ész nélkül megelőzheti. Ha mégis belekezd egy előzésbe és rosszul jön ki belőle, az kizárólag az ő felelőssége, semmi köze hozzá annak, aki előtte lelassított és indexelt.

Az irányjelző és a lassítás/féklámpa kanyarodási szándékot jelez.

Ennyi erővel mondhatnád azt is, hogy ne kanyarodjak le jobbra a főútról, mert ha megpróbálom és valaki emiatt előzni kezd és balesetet szenved, én leszek a hibás. Marhaság!

2014. júl. 10. 17:49
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem, nem marhaság. Nagyon sok olyan baleset történik, amelyeknek katalizátora egy olyan autós, aki látszólag nem érintett a balesetben. Szüleim csak a szerencsének köszönhetik az életüket, hogy nem ők haltak meg, hanem mások. Az is egy olyan autós miatt történt, aki nem ütközött senkivel. Talán nem is érzékelte, mi történt.
2014. júl. 10. 17:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Úgy, ahogy az 1. Válaszoló írja. Aki nem vezet és semmit nem is tud a vezetési morálról, olyanokra ne hallgass (2.válasz).
2014. júl. 10. 18:13
 5/13 anonim ***** válasza:

20 éve vezetek, de eszembe nem jutna körültekintés nélkül kivágni előzni, csak azért, mert előttem valaki "jelzi, hogy szabad". A baleset azért lesz, mert ostobán megbízol valakiben, aki lehet, hogy csak szórakozik.

A másik kérdésem pedig: pontosan hogyan is különbözteted meg a lekanyarodni szándékozót és a téged elengedni szándékozót, mikor mindkettő lassít, jobbra húzódik és indexel?

2014. júl. 10. 18:26
 6/13 anonim ***** válasza:
Gyengébbek kedvéért részletezzük tiszta a terep, egy-kettő új autóknál háromszor villog az index. Az út széléhez mész, hogy lássa, mehet. Kidobja a bal indexet, te vagy tartod a sebességed vagy leveszed kicsit a gázról a lábad. Féknek köze nincs ehez a művelethez, max ha jön szembe autó, hogy gyorsan befejezhesse az előzést. A stop táblánál a saját sávodat használod és. Nem fog bemenni melléd.
2014. júl. 10. 18:28
 7/13 anonim ***** válasza:
"Az út széléhez mész, hogy lássa, mehet. Kidobja a bal indexet" - ELŐBB MEGGYŐZŐDIK ARRÓL, HOGY MEGKEZDHETI AZ ELŐZÉST (tehát még senki nem kezdte őt előzni, van elég hely a manőver befejezéséhez). Ha ezt megteszi, akkor nem lesz gond, nincs miről beszélni. Ha elmulasztja, akkor pedig kizárólag ő a hunyó. Pont.
2014. júl. 10. 18:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Mivel Magyarországon keskeny utak vannak, így ha szélre húzódik jobban kilát a hátsó, ne forgasd ki a szavaimat. Ezzel úgyan azt írtam amit te is leírtál. És mivel tudjuk, hogy sok a gyorshajtó, így hamar ott teremhet valaki szemből. Én is sokszor segítettem így másnak befejezni az előzést.
2014. júl. 10. 18:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Akinek jogosítványa van, tudja hogy előzés előtt megbizonyosodunk, jön-e szembe forgalom. Azt hittem, hogy ennyire intelligens emberek járnak ide, hogy legalább ezt nem kell részletezni.
2014. júl. 10. 18:45
 10/13 anonim ***** válasza:
#8, a vita arról szól, hogy az első szerint én leszek a hibás, ha az engem előző autós balesetet szenved, mert lehúzódtam, hogy előzni tudjon. Erre írtam, hogy marhaság.
2014. júl. 10. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!