Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan kell viselkedni az...

Hogyan kell viselkedni az alábbi helyzetekben?

Figyelt kérdés

Ha pl. kocsival nekimész egy biciklisnek, a biciklis elesik, megijed és "elmenekül", mondjuk a te hibád a "baleset", akkor utána kiabálsz, hogy ne menj el, vagy jól vagy, vagy utánaeredsz kocsival (ki tudja, hogy lett e valami komolyabb baja, vagy pár nap múlva kopogtat nálad a rendőrség, hogy mit tettél)?

Vagy nekimennek az autódnak és pl. az út majd egészét elfoglalja a két kocsi, úgy kell hagyni? vagy "eltenni őket hogy ne zavarják a forgalmat"?

Vagy neked mennek és a másik fél felgyorsít és otthagy, mit teszel? Felírod a rendszámot, telefonálsz a rendőrségnek, és ott vársz addig? ha a forgalom kellős közepén kötöttél ki akkor is?

Milyen büntetésekre számíthat az aki balesetet okoz? Gondolok itt a legkisebbtől a legnagyobbakig. Voltatok már baleset okozói? Hogyan történt? Mi volt a büntetés?

Jogosítvány megszerzése előtt állok, a családban senkinek nincs jogsija, de már félek... Ti is gondolkodtatok anno hasonlón?

2010. dec. 3. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:

1.:

Körülötted közlekedő autók rendszámát felírod,akik láthatták az esetet,vagy akár más tanút is kereshetsz(pl gyalogos,utas társ).

Ha egyik sincs,akkor felhívod a rendőrséget,hogy itt és itt belém jött 1 biciklis,de elmenekült,így nem tudtad megvizsgálni az állapotát,és majd ők elmondják a teendőket.

2.:Ha személyi sérülés történik,akkor igen,ha csak anyagi,akkor lehúzódtok és jöhet a papír munka.

3.:Igen,de lehúzódok.(ha nincs személyi sérülés persze)

4.:Pénzbírságtól börtönig bármi lehet

2010. dec. 3. 19:00
 2/6 anonim válasza:

Egyszer nekem jött egy mandró mikor tolattam ki a ház elöl,de csak súrolta a kocsit.Hívta a zsarukat és mivel ő volt védett úton hiába jött túl gyorsan ő elmehetett engem meg megbüntettek 1000 ft-ra.A rendőr is mosolygott mert semmi baja nem lett a kocsijának,lehet össze se értünk.De mert intézkedni kellett azért volt az ezres.

Ne félj ,általában normálisan közlekednek az emberek.:)

2010. dec. 3. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:

"2.:Ha személyi sérülés történik,akkor igen,ha csak anyagi,akkor lehúzódtok és jöhet a papír munka. "

Másosik esetnél csak akkor szabad elmozdítani az autókat (ha nincs személyi sérülés) ha meg tudtok egyezni a felelősségről.

Ha valamelyikőtök vitatja a felelősség kérdését, akkor nem szabad elmozdítani még akkor sem ha eltorlaszoljátok az utat, mert különben a helyszínelést nem tudja a rendőrség elvégezni.

Nagyon vész esetben (teszem azt folyik a benzin valamelyik kocsiból, vagy más veszélyhelyzet áll fenn) akkor meg kell jelölni a kocsik helyét egy-egy L betűvel a kocsi elejénél.

2010. dec. 3. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:

1.vagyok.

A harmadik válasza a teljesen jó!

2010. dec. 3. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
ha a bicilis futva menekül akkor szerintem nincs neki nagy baja de mindegy...
2010. dec. 6. 17:35
 6/6 anonim válasza:
Miért ne lehetne attól baja,hogy futva elmenekül? Egy rög,agyrázkódás simán kialakulhat attól még eltud menni azt nem vszi rögtön észre az ember.. nekem a balesetünk után 3 nappal fájt a fejem elájultam kiderült h agyrázkódás 1 hétig kórházban voltam..
2010. dec. 8. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!