Hogyan kell viselkedni az alábbi helyzetekben?
Ha pl. kocsival nekimész egy biciklisnek, a biciklis elesik, megijed és "elmenekül", mondjuk a te hibád a "baleset", akkor utána kiabálsz, hogy ne menj el, vagy jól vagy, vagy utánaeredsz kocsival (ki tudja, hogy lett e valami komolyabb baja, vagy pár nap múlva kopogtat nálad a rendőrség, hogy mit tettél)?
Vagy nekimennek az autódnak és pl. az út majd egészét elfoglalja a két kocsi, úgy kell hagyni? vagy "eltenni őket hogy ne zavarják a forgalmat"?
Vagy neked mennek és a másik fél felgyorsít és otthagy, mit teszel? Felírod a rendszámot, telefonálsz a rendőrségnek, és ott vársz addig? ha a forgalom kellős közepén kötöttél ki akkor is?
Milyen büntetésekre számíthat az aki balesetet okoz? Gondolok itt a legkisebbtől a legnagyobbakig. Voltatok már baleset okozói? Hogyan történt? Mi volt a büntetés?
Jogosítvány megszerzése előtt állok, a családban senkinek nincs jogsija, de már félek... Ti is gondolkodtatok anno hasonlón?
1.:
Körülötted közlekedő autók rendszámát felírod,akik láthatták az esetet,vagy akár más tanút is kereshetsz(pl gyalogos,utas társ).
Ha egyik sincs,akkor felhívod a rendőrséget,hogy itt és itt belém jött 1 biciklis,de elmenekült,így nem tudtad megvizsgálni az állapotát,és majd ők elmondják a teendőket.
2.:Ha személyi sérülés történik,akkor igen,ha csak anyagi,akkor lehúzódtok és jöhet a papír munka.
3.:Igen,de lehúzódok.(ha nincs személyi sérülés persze)
4.:Pénzbírságtól börtönig bármi lehet
Egyszer nekem jött egy mandró mikor tolattam ki a ház elöl,de csak súrolta a kocsit.Hívta a zsarukat és mivel ő volt védett úton hiába jött túl gyorsan ő elmehetett engem meg megbüntettek 1000 ft-ra.A rendőr is mosolygott mert semmi baja nem lett a kocsijának,lehet össze se értünk.De mert intézkedni kellett azért volt az ezres.
Ne félj ,általában normálisan közlekednek az emberek.:)
"2.:Ha személyi sérülés történik,akkor igen,ha csak anyagi,akkor lehúzódtok és jöhet a papír munka. "
Másosik esetnél csak akkor szabad elmozdítani az autókat (ha nincs személyi sérülés) ha meg tudtok egyezni a felelősségről.
Ha valamelyikőtök vitatja a felelősség kérdését, akkor nem szabad elmozdítani még akkor sem ha eltorlaszoljátok az utat, mert különben a helyszínelést nem tudja a rendőrség elvégezni.
Nagyon vész esetben (teszem azt folyik a benzin valamelyik kocsiból, vagy más veszélyhelyzet áll fenn) akkor meg kell jelölni a kocsik helyét egy-egy L betűvel a kocsi elejénél.
1.vagyok.
A harmadik válasza a teljesen jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!