Ha mellék útról hajtok rá az egyenesen haladó főútra (balról mellék út, jobbról kanyarodó főút jobbra) akkor is irány jeleznem kell?
Figyelt kérdés
2014. júl. 5. 10:36
11/11 anonim válasza:
Nálunk is van egy ilyen kereszteződés. A jogszabály szerint igen, kellene balra indexelned, de pl. én sem szoktam, mert pont a jogszabály betartása lehet félrevezető. Nem is logikus. Állok a kereszteződésben, lehet menni jobbra, balra, egyenesen. Miért jeleznék balra, ha egyenesen akarok menni??? (Ugyanakkor ha szemből érkezem és maradok a főúton, akkor szoktam balra jelezni, habár ez nem kötelező.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!