Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy a kerékpárját tekerő...

Ha egy a kerékpárját tekerő biciklist elütök a zebrán akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés
Én az autóval, vagy a kerékpáros aki tekerte a biciklijét.
2014. jún. 22. 23:36
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Egyébként van olyan eset amikor járdán is lehet tekerni. Feltételei:

Max 5 km/h

Nincs kerékpárút

Az úttest járhatatlan vagy nehezen járható kerékpárral.

2014. jún. 26. 08:36
 42/49 Alex Fly ***** válasza:

A KRESZ 54. paragrafusa egyértelműen leírja, hogy autópályán és autóúton tilos kerékpározni. Egyébként ha igaz lenne a gyalogátkelő névből levezetett állításod, akkor az is tiltaná a más járművel (motorkerékpár, autóbusz, tehergépjármű stb) való ráhajtást, hiszen a nevében is szerepel, hogy AUTÓpálya...

A járdázásról való ismereteidet meg frissítsd fel; erte szintén az említett paragrafusban találsz segítséget.

2014. jún. 26. 21:04
 43/49 Alex Fly ***** válasza:

Segítek: ha az útest közlekedésre alkalmatlan vagy a (7) pont szerint tilos (vagyis 12 év alatt főútvonalon), akkor max. 10 km/h sebességgel, a gyalogosok zavarása nélkül engedélyezett a járdán kerékpározás.

Na s zebrára ketülés kizárólag ezekben az igen ritka esetekben képzelhető el szabályosan. Valószínű, hogy nem ezek okozzák a problémát...

2014. jún. 26. 21:09
 44/49 anonim ***** válasza:

"Caution: nyilván ő volt a hibás, amiért a járdán kerékpározott. Mi a kérdés?"

Nincs kérdés, egy esetet mondtam el. Egyébként ma láttam egy biciklist aki hihetetlen módon gyalog áttolta a biciklijét a zebrán, ilyen is van, sajnos másik négy szépen áttekert, még ki is röhögték a szabályosan közlekedőt.

2014. jún. 27. 03:23
 45/49 Alex Fly ***** válasza:

Caution: és ezzel mit akartál mondani? hogy kiröhögött egy szabályosan közlekedőt négy másik, akik szintén nem voltak szabálytalanabbak? Másrészt én a járdáról beszéltem, ahol alapból tilos a kerékpározás és nem zebráról, ahol viszont semmi sem tiltja.

Ez olyan, mint sok autóbaszorult tulok gondolkodásmódja: a jármúközlekedésre szolgáló úttesten zavarja a kerékpáros, tehát az menjen a járdán, ahol semmi keresnivalója; viszont ha odaér az úttest széléhez, akkor szálljon le róla. Magyarul ahol tilos, ott tekerjen, ahol pedig nem tiltott, ott szálljon le. És az ilyen idióták írják mindenhol, hogy a kerékpárosok nem ismerik a szabályokat...

Persze mindig hozzátéve, hogy ők is szoktak kerékpározni: vagyis a sokak által szidott szabálytalan, másokra veszélyes kerékpárosok éppen ezek az autósok, akik szoktak kerékpározni is -a hozzászólásaikból tisztán látszik, hogyan...

2014. jún. 28. 20:38
 46/49 Alex Fly ***** válasza:
57%

Caution: most ki provokál? Ha nem ismered a szabályokat, akkor ne akarj észt osztami. Segítek:

- a kerékpár jármű

- az úttest a járművek közlekedésére szolgál

- a járda a gyalogosoké, ott járműnek semmi keresnivalója.

Mindez le van írva a KRESZ-ben, amit mindrn közúton közlekedönek ismernie kellene. Javaslom olvadd és tanulj, nielőtt

2014. jún. 30. 04:35
 47/49 anonim ***** válasza:
24%
Igazi provokatív ignoráns büdös paraszt vagy Caution.
2014. jún. 30. 09:47
 48/49 anonim ***** válasza:
51%
Igazi drogos elmebeteg vagy szondi csicskája. :D
2014. jún. 30. 21:13
 49/49 anonim ***** válasza:
Azt nem hiszem, mert akkor vehetne egy kocsit a biciklije helyett, abból a sok pénzből, szerintem neki csak kannás borra telik, de végül is az is árt meg ez is, ez leszűrhető a hozzászólásai színvonalán is.
2014. júl. 1. 02:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!