Egy taxis hogyan állhat várakozhat egy kijelölt buszmegállónál?
A taxisokra külön kresz vonatkozik!!!
A saját törvényük ,mint ahogy a sok bunkó is simán megáll másodiknak egy főúton mert bü.öd par.szt és sza.ik másokra.
Nem csak várakozni nem várakozhat, hanem meg sem állhatna.
De mint már írták, a taxisokra más kresz vonatkozik.
amúgy rendőre lehetne olyankor hívni, de olyan jó haverok mind a kettő, hogy nem érdemes.
persze hogy szabálytalan.
na nem mintha sima személyautók nem várakoznának buszmegállókban. Pesten mindennap látok ilyet. Tehát ebből a sorból a taxis semmi extra, csak nem lóg ki.
Nem taxis vagyok!!! :D
DE megállhat a buszsávban, buszmegállóban is!
Megállás:
40. §
(5) Tilos megállni:
i) autóbuszöbölben és autóbusz forgalmi sávban, kivéve a kijelölt megállóhelyen megálló autóbuszt (trolibuszt), villamost, a személytaxit, a betegszállító gépjárművet, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló járművet;
forrás:
Utsónak
Ne a 1975ös KRESZt nézd. Ezt már régen törölték. Buszsofőr vagyok, úgyhogy ez már nem helytálló. A menetrendszerint közlekedő buszok állhatnak csak meg, más nem.
És természetesen a megkülönböztető jelzést használó jármű.
Én idéztem, ez az oldal, ahonnan származik, a midenkori hatályos KRESZ ,tehát a mai napon is ez van érvényben!
Amúgy betegszállítón vagyok sofőr, van amikor megkülönböztető jelzéssel ellátott autóval megyek, de a kék lámpa nélküli betegszállító is mehet/megállhat a buszsávban, ugyanúgy mint a taxi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!