Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy nyugdíjas, botos, idős...

Egy nyugdíjas, botos, idős bácsi kisétált az autó elé a tilosban, és elütöttük. (bővebben lent) mi az illem ilyenkor?

Figyelt kérdés
Egy nyugdíjas, botos, idős bácsi kisétált az autó elé a tilosban, és elütöttük. Sajnos nem élte túl. Kb 90 éves volt, Nem a zebrán ment át, ráadásul a zebra is piros lett volna. A hibás egyértelműen Ő volt. Ilyenkor illik felkeresni a családot? A Temetésre elmenni? A rendőrség nem adott információt a bácsiról, de én találtam címet, telefonszámot... továbbá, a biztosító is azt mondta, hogy ÉN keressem fel a családot, hogy volt-e biztosítása a bácsinak (80 ezres kár lett az autóban? Azért nem mindegy, mert babát várunk, és minden forint számít. (egy hete történt a beleset) Fikázódó, beszólós hozzászólásokból nem kérek, köszi!

2014. jún. 2. 06:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%
Elsőzör várd meg a határozatot vagy az ítéletet, hogy nem ti vagytok a hibásak. Majd azután mondj valamit is.
2014. jún. 2. 12:39
 12/27 anonim ***** válasza:

Őszödi Ferenc :

Pénzt szerintem sem kellene kérni, viszont azt azért értsd meg, hogy a kérdező nem ölt meg senkit, mert egyrészt baleset volt, másrészt nem ő volt a hibás.

2014. jún. 2. 12:45
 13/27 anonim ***** válasza:
milyen biztosítása a bácsinak? kötött-e magára szerencsétlen ember kötelezőt vagy mire gondolsz?
2014. jún. 2. 13:11
 14/27 Őszödi Ferenc ***** válasza:
18%

"egyrészt baleset volt, másrészt nem ő volt a hibás"

Azt majd a rendőrségi vizsgálat eldönti, ki volt a hibás. Bemondásnak nem hiszünk. Mellesleg ismerős ez a mondat? Nem olvasták még sehol? Kár. Nagy kár.

" A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell."

2014. jún. 2. 14:25
 15/27 anonim ***** válasza:
67%
Azt értem, hogy minden fillér számít. Egy családnak is a nagyapó. Kilencvenévesen is. Nekem az a megdöbbentő, hogy amikor elkezdtem olvasni a kérdés magyarázatát, kalapot emeltem, hogy végre valaki, akinek szíve van, emberi érzései stb. Aztán amikor a pénzre terelődött a szó, gyorsan visszatettem a fejemre.
2014. jún. 2. 14:37
 16/27 anonim ***** válasza:
70%

"hogy amikor elkezdtem olvasni a kérdés magyarázatát, kalapot emeltem, hogy végre valaki, akinek szíve van, emberi érzései stb. Aztán amikor a pénzre terelődött a szó, gyorsan visszatettem a fejemre."

+1

Ugyanígy voltam én is...

2014. jún. 2. 15:19
 17/27 anonim ***** válasza:
74%

Erre keresek megoldást, biztosítónál vagy valami.

De milyen biztosítás? Kötelező? Vagy mi?

EMBERREL ütköztél nem autóval....

2014. jún. 2. 18:34
 18/27 anonim válasza:
67%

A biztosítást valószínűleg egészségbiztosításra értette, ha meg az nincs akkor a lakás biztosítás állja, ha az sincs akkor az állam. És ezt sajnos tapasztalatból tudom, mivel voltam azon az oldalon, akit elütöttek, szintén rossz helyen mentem át, én voltam a hibás. Az illető még aznap felkereste a szüleimet, hogy van-e biztosításunk. Az nem volt gerinctelenség?

Kedves Öszödi Feri: már meg ne haragudj, de megállapították, hogy nem ő volt a hibás, mivel ha ő lett volna nem kapta volna vissza a jogsiját sőt tovább megyek még aznap be is vitték volna. De egyiket sem tették meg.

Megnézném akkor is ezt mondanátok-e ha veletek történt volna meg, én átéltem mind a két oldalt. Én ültem mellette amikor a bácsit elütöttük és engem is ütöttek már el. És pontosan jól tudom, hogy ahol gyerek van ott kell a pénz és az a 80 ezer forint igenis sokat számít, 5 gyermekes családból származom. Majd akkor ítélkezzetek, ha átéltétek legalább az egyik oldalt. (Kívánom, hogy ne éljétek meg soha.)

2014. jún. 2. 18:37
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

Én téged védtelek, és baloldali szavazó vagyok. Értem, hogy Őszödi Ferenc keverte ide a politikát a tuskó válaszában, de ettől még neked is szól, hogy nem szabad politikai nézet alapján megítélni az embereket, nem attól lesz valaki jobb vagy rosszabb ember, hogy kire szavaz.

Ami a biztosítást illeti, azt hiszem balesetbiztosításnak van ilyen felelősségbiztosítás része, de nem valószínű, hogy a bácsinak lett volna.

2014. jún. 2. 19:02
 20/27 anonim ***** válasza:
22%

öszödi feri, és mégis miért kéne arra számítani, hogy egy idős bácsi kilép a kocsi elé?

látszik, hogy kommunista vagy

2014. jún. 2. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!