Egy nyugdíjas, botos, idős bácsi kisétált az autó elé a tilosban, és elütöttük. (bővebben lent) mi az illem ilyenkor?
Őszödi Ferenc :
Pénzt szerintem sem kellene kérni, viszont azt azért értsd meg, hogy a kérdező nem ölt meg senkit, mert egyrészt baleset volt, másrészt nem ő volt a hibás.
"egyrészt baleset volt, másrészt nem ő volt a hibás"
Azt majd a rendőrségi vizsgálat eldönti, ki volt a hibás. Bemondásnak nem hiszünk. Mellesleg ismerős ez a mondat? Nem olvasták még sehol? Kár. Nagy kár.
" A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell."
"hogy amikor elkezdtem olvasni a kérdés magyarázatát, kalapot emeltem, hogy végre valaki, akinek szíve van, emberi érzései stb. Aztán amikor a pénzre terelődött a szó, gyorsan visszatettem a fejemre."
+1
Ugyanígy voltam én is...
Erre keresek megoldást, biztosítónál vagy valami.
De milyen biztosítás? Kötelező? Vagy mi?
EMBERREL ütköztél nem autóval....
A biztosítást valószínűleg egészségbiztosításra értette, ha meg az nincs akkor a lakás biztosítás állja, ha az sincs akkor az állam. És ezt sajnos tapasztalatból tudom, mivel voltam azon az oldalon, akit elütöttek, szintén rossz helyen mentem át, én voltam a hibás. Az illető még aznap felkereste a szüleimet, hogy van-e biztosításunk. Az nem volt gerinctelenség?
Kedves Öszödi Feri: már meg ne haragudj, de megállapították, hogy nem ő volt a hibás, mivel ha ő lett volna nem kapta volna vissza a jogsiját sőt tovább megyek még aznap be is vitték volna. De egyiket sem tették meg.
Megnézném akkor is ezt mondanátok-e ha veletek történt volna meg, én átéltem mind a két oldalt. Én ültem mellette amikor a bácsit elütöttük és engem is ütöttek már el. És pontosan jól tudom, hogy ahol gyerek van ott kell a pénz és az a 80 ezer forint igenis sokat számít, 5 gyermekes családból származom. Majd akkor ítélkezzetek, ha átéltétek legalább az egyik oldalt. (Kívánom, hogy ne éljétek meg soha.)
Én téged védtelek, és baloldali szavazó vagyok. Értem, hogy Őszödi Ferenc keverte ide a politikát a tuskó válaszában, de ettől még neked is szól, hogy nem szabad politikai nézet alapján megítélni az embereket, nem attól lesz valaki jobb vagy rosszabb ember, hogy kire szavaz.
Ami a biztosítást illeti, azt hiszem balesetbiztosításnak van ilyen felelősségbiztosítás része, de nem valószínű, hogy a bácsinak lett volna.
öszödi feri, és mégis miért kéne arra számítani, hogy egy idős bácsi kilép a kocsi elé?
látszik, hogy kommunista vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!