Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Parkolóból tolatva kiparkolva...

Parkolóból tolatva kiparkolva át lehet menni a másik sávjába?

Figyelt kérdés
azaz olyan nagy ívben kiállni, hogy ezzel átkerül a szemközti forgalomba, miközben ezt semmi nem indokolja? a kresz mond erre valamit?
2014. ápr. 15. 12:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

És akibe beletolatott, annak nem kell figyelni tolatás közben? És ha tényleg ő jött ki előbb, akkor nem indulok rá, akár megtehetem szabályosan, akár nem.

De eltértünk az eredeti kérdéstől, igaz a kérdező maga is.

A lényeg az, hogy át lehet menne más sávba is, ha szükséges. Ennyi az alapkérdésre a válasz.

2014. ápr. 16. 12:02
 12/12 A kérdező kommentje:

ha ő jött ki előbb és ezt állítja, azt honnan tudja????? ja, hogy látta , hogy én is tolatok vagy hogy másképp?????

én néztem hátra, amíg tolattam. pont szinte megálltam, épp váltottam volna egyesbe amikor nekem koccant. látnom kellett volna, de én nem láttam őt, sőt egyáltalán nem számítottam arra, hogy valaki nem mögülem jön, hanem átlósan tolatva nekemjön. szerintem sokan nem számítotok ilyenre. nem is volt teljesen mögöttem, azért csak a bal legsarkát érintette az autómnak. jobbra, hátra fordulva nem láttam, hogy mögöttem lenne bárki és egy ignis eleve magasabb egy sima autónál. ez van. lehet, hogy szereltetek bele tolató radart, hogy halljam, ha ilyen van, de ha gyorsan jön tolatva felém , szerintem akkor is elkerülhetetlen az ütközés. egyébként miért nem maradt ott? miért állt vissza gyorsan a parkolóhelyére? az szabályos volt? ha rendőr kellett volna, ő szépen visszaparkolt a helyére. na mindegy, örülök, hogy a kocsimon csak egy csík lett, de akkor is sokkolt ez az egész.

2014. ápr. 16. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!