Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Meg akart állítani egy csaj,...

Meg akart állítani egy csaj, a Tesco parkolóban. Be akarta volna bikaztatni a kocsiját. Jobb, hogy nem álltam meg?

Figyelt kérdés

Egyszer volt ilyen unokatesommal, ott voltam én is meg állítottak minketh nem indul a kocsijuk, esés itt a bika kakábel, be kellene a mienkkel inditani. De nem vállalta unoka bbátyám, azt mondta az ő aksija is gyenge.

Utána megkerdeztem miért nem segítettünk nekik, azt mondta szét lehet cseszni az aksit igy a bikazassal.

És azt mondta ne álljak meg senkinek, csak ha rendőr, vagy baleset történik.

Segitenem kelleft volna?

Azt se tudom hogy kell be bikazni vagy mit csinálni!

2014. márc. 28. 08:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én már bikáztam pár autót, teherautót, kamiont és még egy akksi sem ment tönkre :)
2014. márc. 28. 09:09
 2/13 anonim ***** válasza:
96%

Tudod, nem szoktam rosszat kívánni, de egyszer majd próbáld meg, hogy ott állsz, síkidegen valahol, lerobbant a kocsid, és mindenki gyorsan továbbsiet, nehogy segíteni kelljen neked.

Persze, legyél óvatos, de azért a legtöbb esetben (pláne, ilyennél) eléggé esélyes, hogy tényleg segítséget kérnek tőled.

És, a jövőre nézve:

[link]

2014. márc. 28. 09:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Olyan nincs, hogy mindenki elhajt! Majd egy hozzá értő autókkal foglalkozó férfi megáll!
2014. márc. 28. 09:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Illik legalább egy percre megállni és kihívni a segélyszolgálatot (188), ha te magad nem értesz hozzá.

Viszont ha megállsz, nagyon figyelj az értékeidre, bízd rá a munkát a téged megállítóra, maradjon a kocsi egésze a látóteredben!

2014. márc. 28. 09:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a férfiakat szokták ilyenkor megpróbálni leinteni elsősorban.

"Olyan nincs, hogy mindenki elhajt!"

Sajnos manapság van. És az csak egy autó. Képzeld az milyen volt, amikor okos autókereskedő ismerősöm egyik októberben hozott be egy kabrió Alfát Németosrszágból, aminek az volt a hibája, hogy nem ment fel a teteje. A lényeg: vesegörcse lett már itthon, megállt az egyik nagyváros szép nagy kórházának zsúfolt parkolójában, kiszállt, térdrerogyott, aztán elkezdett fetrengeni a betonon a kocsi mellett. Senki oda sem ment hozzá megkérdezni, hogy ott akar megdögleni vagy bármi. 20 perc múlva már annyival jobb volt, hogy be tudta vonszolni magát a fogadószintre. Addig egy árva lélek nem törődött vele, szóval manapság nyugodtan meghalhat az ember az utcán, ha nincs útban senkinek (pl. nem gond a földön fetrengő embertől kitolatni a másiknak a kocsijával), akkor nem érdekes, csináljon amit akar...

Persze van annak oka amit írsz, sokan sokféleképpen próbálnak meg tisztességtelenül jutni pénzhez, pl. parkolókban rablással és egyebekkel, hallani rémtörténeteket stopposokról, mindenkiről.

Rajtad múlik, hogy hajlandó vagy-e segíteni - a saját belátásod szerint. Rosszarcúaknak én sem állok meg, a kevésbé rosszarcúaknak meg igen.

2014. márc. 28. 09:27
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod hogy hogyan lehet szakszerűen (kb 2 mondat) akkor az akksit nem cseszed el. Megállni, segíteni? Nos ezt magadnak kell eldönteni. Én már segítettem. Nem haltam bele. De ugye azért ezt is megnézi az ember. Ha pl c kategóriás izomtibike áll a bömbivel és a népes kiccsaláddal akik szintén hasonló arcok azoknak nem fogok. :D nem rasszistaságból. Am volt még iskoláséveim alatt egy 120 as skodám. Télen este behalt. Kb 6km otthonról ill mindentől. A mobil akkor nem mindennapos dolog volt. Kb 30 perc után állt meg egy srác, szintén 120 as skodával. Hazavontatott. Szal jól esik ha kell segítenek? Akkor ahol tudsz segíts te is.
2014. márc. 28. 09:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Hozzáértő? Szóval kérdező te kereket sem cserélsz autószerelő nélkül, mert te nem vagy hozzáértő?

Szerintem - bocsánat a kifejezésért - totál b*nkó voltál, hogy otthagytad a bajban lévőt...

2014. márc. 28. 10:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Annyi manapság a trükkös rablás ,lopás ,hogy nagyon meg kell válogatni kinek állsz meg. Már külön tábla van erre kirakva sok helyen! A tolvaj sem hülye, a szimpatikus hölgyeményt küldi oda kéregetni ,közben a rosszarcú meg hirtelen otterem és már viszi a cuccod amíg a motortérben szarakodsz a pólusokkal . Szóval jobb ha nem állsz meg ha egyedül vagy. Ha ketten vagytok akkor az jobb, az egyik figyeljen és őrizze a kocsit, amíg a másik segít.
2014. márc. 28. 13:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Érdekes (s egyben szomorú) dolog megfigyelni, hogyan változik a világ. Nem is olyan nagyon régen, ha valaki lerobbant, hamarosan 4-5 autó állt előtte/mögötte, és mindenki próbált segíteni. Kicsivel később már csak az azonos márkájúaknak, még később csak a 30-as szőke nőknek álltak meg. Ma meg senkinek.
2014. márc. 29. 17:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A párom autószerelő, ő is szokott autókat bikázni, csak annyit mondott, hogy én ne álljak neki, nehogy elrontsam. 1 volt hogy segítettem egy éjjel lerobbant autót bebikázni. De pl mikor elütöttem egy őzet az árok mellett álltam félkereszbe az árok és az út között. Refivel elakadás jelzővel, akkora sokkot kaptam, hogy csak az elakadás jelzőig jutottam. Kb 7-8 autó elment 10-15 percen belül. Egyik sem állt meg. Egyedül voltam éjjel a semmi közepèn, tele volt a gatyám, de ki kellett szállnom megnèzni mi van az őzzel meg a kocsival. Az őzet nem találtam, de a kocsi nagyon összetört. Így hát kénytelen voltam 30-cal. 10 km-t menni.
2014. márc. 31. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!