Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért tolják előre a babakocsi...

Miért tolják előre a babakocsit az anyukák?

Figyelt kérdés

[link]

Fel vannak háborodva, hogyha az autós az utolsó pillanatban fékez le, mert ők pont abban a pillanatban tolják le a babakocsit a zebrára... Ha anyuka lennék, először én lépnék le a zebrára, és csak utána húznám a babakocsit...nem ez lenne a logikus a gyermekem érdekében?

Sokszor a zebrák előtt autók parkolnak, holott nem lehetne, sokszor buszmegálló van a zebra közvetlen közelében... Holttérből lépnek le, illetve csak a babakocsi...

Normális ez??

2009. dec. 16. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
De ha ő holttérből lép ki, nyilván láttad 5M-rel előtte hogy ő a zebra felé közeledik. Miért nem állsz meg? Vagy miért nem lassítasz?
2009. dec. 17. 05:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Na jó, elég. Úgy beszélsz, mintha már elütöttem volna csecsemőt babakocsistól. Szó sincs erről. Mellesleg kocsisortól nem lehet látni a zebra előtt trécselő kismamikat... Értelmes választ senki nem adott. Mindig az autós a hibás, neki 8 szeme legyen, ezt szűrtem le. Másik kérdéseknél is az autós a hibás mindig, nem baj, ha a biciklis részeg. Igaz? Köszönöm. A válaszokat nem értékelem, nehogy utána ez legyen a probléma. Helló.
2009. dec. 17. 08:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Nos, nézzük végig: ha hátrafelé menetben húzná, akkor ő nem látná a kereszteződést. Ha csak a kezét hátratéve húzná, akkor meg a babát nem látná, ergo ugyanúgy veszélyeztetné. Marad az előre tolás.
2009. dec. 17. 09:51
 14/17 anonim ***** válasza:

1. a zebránál (gyalogos átkelőhely) már az átkelési szándékot v. annak valószínűségét mutató gyalogosnak meg kellene állni, azaz felfogni, hogy az út ily módon jelölt része nem az autóké, hanem kizárólag a gyalogosoké - elsőbbség tekintetében.

2. 'logikusan': anyuka vagyok, lelépek, elütnek, gyerek árva marad. Ki fogja felnevelni?

3. holttér: a kresz előírja a az átkelőhely megközelítésének sebességét, emlékeim szerint (de nem vagyok tévedhetetlen), kb. úgy: blabla elsőbbségadási kötelezettségének mindenképp eleget tudjon tenni blabla. Nem pedig: 'indokolt' esetben satufékkel v. nagy gázzal átsöpörhet a gyalogos előtt.

4. Olyan rendkívül nagy áldozat megtaposni a féket, hogy otthon is el kell mondani, ha van kinek, hogy: teh..pic.., ha tolod a gyereket, a zebránál addig rostokolj, míg át nem engednek.. Merugye fordított esetben, a babakocsi volánjától se várnád ugye el, hogy felfogják, hogy ami nekik 10 másodperc, arra neked esetleg 5 percig kell várni?

5. a mentalitást ajánlom kipróbálni kultúrabb országokban is, csak ne lepődj meg, ha a fegyveres rendőr ordítva állít meg és szállít ki a kocsiból

6. nagy 'hatalmunk', előnyünk van a gépesített haladással, nem tehetjük meg, hogy néha kicsit engedjünk belőle? nem áll meg a forgalom, ugyanis nem ezen, hanem a mazsola hozzáálláson bukik az: rá szabad lépni a gázra, ha átment a gyalogos és kb. 3-4 mp múlva már 40-50-el lehet repeszteni, mintha meg se álltál volna 5-20 mp-re + 5-ig nem gyorsítottál volna. 100 km/h= 27 m/mp, azaz 135-540 m megtétele esne ki az életedből, ha nem 50 körül volna a zebrák 'élőhelyén' a megengedett...

2009. dec. 17. 12:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Na persze,lemegy a zebráról úgy,hogy húzza a kocsit,aztán meg visszafordul előre?? Ez eltart egy csomó ideig,mindenki hülyének nézné,nehéz is,ha van nálad 1-2 szatyor,akkor egyenesen lehetetlen..
2009. dec. 17. 12:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Szemét mocsok kismamák. direkt kitolják a babkocsit, hogy a tetves tyúkszaros életük féltés, és a gyereket feláldozzák a közlekedés oltárán.
2009. dec. 17. 12:09
 17/17 anonim ***** válasza:

Én értem miről beszél a kérdező, és valamilyen szinten igaza is van. Szintén van jogosítványom, de az esetek 80%-ában tömegközlekedéssel illetve gyalogosan közlekedem. A múltkoriban előfordult, hogy egy fiatal srác buszozott haza éjszaka egy buli után, sötét volt, még a busz takarásából, azaz a busz elől lépett ki az útra köröltekintés nélkül, jött egy autó, elsodorta... Azt kell hogy mondjam a legjobb ügyvéd ismerősöm is azt mondta, ha a sofőr nem hajtott volna kb 20-szal többel mint amennyivel lehet, és nem cserbenhagyásos gázolás lett volna (fiatal volt és megijedt, a szülei vitték vissza a helyszínre még éjszaka, amikor meglátták az autót), akkor a sofőr egy "dádával" megúszta volna az egészet, így viszont örülhet ha csak 10 évet kell ülnie.

Én nem mondom azt, hogy nincsenek hülye sofőrök, de azt sem, hogy minden gyalogos, és kerékpáros, teljesen felelősségteljesen közlekedik, pláne, amikor szembe jön velem, az én sávomban, aztán keresztbe fordul előttem, mert ő biciklivel van és megteheti, hogy úgy kanyarodjon be, ahogy neki tetszik...

Nem az számít, hogy az anyuka, tolja vagy húzza, vagy cipeli, vagy mit csinál azzal a gyerekkel, hanem hogy nézzen körül, mielőtt letolja a kocsit az útra, ebben teljesen egyetértek, de ugyanígy minden más gyalogosnak, és biciklisnek is kötelessége lenne körülnézni, mielőtt nyugodt szívvel megállapítaná, hogy úgy is minden autón van fék... Arról nem is beszélve, hogy a bicikliseknek is tanítanék kreszt, pláne ha az úton akarnak közlekedni, mert néha hajmeresztő amit művelnek!

2009. dec. 21. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!