Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mért van az hogy a zebrán...

Mért van az hogy a zebrán senki nem adja meg az elsőbbséget a gyalogosnak?

Figyelt kérdés

A zebránál a gyalogosnak van elsőbbsége és a vizsgán nagyon szigorúan megbuktatnak érte ha nem tartom be.De akkor a közúton az összes autó megbukna hisz engem 2-szer engedtek át a zebrán életemben egyszer egy 40 körüli férfi egy audival a másik pedig azért engededt át mert a sarkon rendőrök álltak és rálátak a zebrára.

Szerintem bekelenne kamerázni a zebrákat és aki nem engedi át a gyalogost azt megbüntetni hisz akkor minek ez a szabály ha senki nem tartja be akkor mért nem törlik el?

2014. márc. 14. 00:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

Engem átengednek ,mert lelépek egy lépést határozottan ,erre így vagy úgy de megállnak, vagy az első kikerűl de a második megáll. Nem a járda széle mögött 1 méterre kell félve pislogni.

Aki meg azt írja hogy könnyebb a gyalogosnak megállni ezért nem enged át ,az álljon meg minden kamion előtt is hiába van elsőbbsége a főúton, hiszen személyautóval könnyebb megállni a kamion meg nagyobb, úgyis összetöri.

A kamerázás jó ötlet ,igazából csak ez lenne a megoldás. Ha nincs szankció ,nincs szabály betartás.

2014. márc. 14. 11:05
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

Érdekes, itt németben nem kell beijeszteni az autóst, nem kell határozottan elélépni - a puhatestű még el sem érte a zebrát, már áll meg mindenki. A túloldalon is.

Egész más a közlekedési morál, a robogósok érdekes módon nem 70-nel szlalomoznak az autók között, az autósok cserébe nem hat centis oldaltávval előzik őket meg a bringásokat.

Na mindegy, ez már a hanyatló nyugat.

2014. márc. 14. 11:47
 13/13 anonim ***** válasza:
76%

Az egyértelmű, hogy forgalmi vizsgát a közúti vezetési stílussal nem lehet teljesíteni. Ezzel nincs semmi baj.

Engem előbb-utóbb át szoktak engedni. Elsőtől soha nem várom ezt el, mert akkor érek a zebrához. A harmadik után nagy karmozdulatokkal elkezdem jelezni, hogy ez itt zebra vazze. Esetleg a táblára mutogatok. Erre egy-két autó után megállnak már.

Lelépni nem fogok addig, mert elég lenne egyszer béna sóför elé kilépni aki rám húzza a kormányt.

2014. márc. 14. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!