Baj, ha nem tudok vezetni hangos zenével? Béna lennék?
Mindenki akitt ismerek, elég hangosan hallgatja a zenét az autójában, úgy, hogy nem hallasz semmit a külvilágból.
Nekem valahogy nem megy, hogy azt is alig hallom meg, ha mögöttem rám dudálnak.
És mondta ismerős, hogy "csak a bénáknak van szükség hallásra vezetésközben!"
Most béna lennék?
dirtboy
Nem tudom mit akarsz bizonyítani, nyilván aki kitalálta a megkülönbözető jelzést az hülye volt és csak másokat akart idegesíteni vele. Te viszont nyilván egy rendkívül okos ember lehetsz ezért nyugodtan felülbírálhatod ezt és elnyomatod mindenféle zenével. Ezt akartad hallani?
nem nem ezt,nekem annyi bajom van hogy itt úgy nyilatkoztatok hogy mennyire balesetveszélyes ha nem hallod milyen zajok vesznek körül.
nyugodtan érdeklõdj autohifi fórumon stb hogy kinek mennyi balesete adódott belõle.
találgattok össze vissza holott inkább ti lehettek figyelmetlenek és általánosítottok.
egyébként is 5évbe ha egyszer elmegy melletünk egy szirénázó mentõ / nem szószerint csak utalok hogy nagyon ritka/ majd pont le fogok miatta mondani a minõségi zene hallgatásról, nem?
"egyébként is 5évbe ha egyszer elmegy melletünk egy szirénázó mentõ / nem szószerint csak utalok hogy nagyon ritka/ majd pont le fogok miatta mondani a minõségi zene hallgatásról, nem?"
Remélem nem lesz ilyen, de megérdemelnéd, hogy elvérezz egy mentőautóban, mert egy balfax előttetek az üvöltő zenéjétől nem hallja a szirénátokat, és feltart, mondván, őneki fontosabb a minőségi zenehallgatás, mint a Te caros életed...
Előttünk nincs olyan nap, hogy ne hallanék legalább 2-3 szirénázást. Hol mentő, hol rendőr, hol tűzoltó. És nem, nem kórház vagy rendőrkapitányság mellett lakom. Csak egy forgalmas pesti kereszteződés mellett.
Nem azt mondom, hogy hú de milyen nagyon balesetveszélyes a zenebömböltetés. Én is szoktam olykor nyáron, a határban autókázni a kedvenc CD-mmel. Leszarom, ott legfeljebb egy vadászt, vagy egy csapat krosszmotorost, vagy egy hozzám hasonló zeneüvölttető gyökeret tartok fel legfeljebb háromóránként. Nem vagyok útban másoknak, nem idegesítek másokat, nam tartok fel másokat, nem okozok kellemetlenséget másoknak a "szándékos" figyelmetlenségemből kifolyólag.
akkod egyszünk ki abban hogy forgalmas városon belül nem jó ha nem hallod a környezetett,kisvárosokban,kevésbé forgalmas helyen nem probléma a zaj csak körûltekintõbben kell vezetni.
azt hiszem ebben te is egyet értesz.
az a még inkább az abban nyilvánul meg hogy többet használod a tükröt.
azzal hogy bele nézel a tükörbe nem kell agyalnod semmin csak felfogni a látottakat.
dudálások stb azt nem hallod de én erre azt mondom hogy úgy kell közlekedni hogy ne dudáljanak le az útról.
az már régen rossz mikor csak azért nem szenvedsz balesetet mert mások oda figyelnek rád.
mivel itt a kérés autohifit mondott zajnak holott bármi más zajforrás is lehetne, maradjunk az autóhifinél.
ha van egy jó autóhifid /és itt most nem a decibel királyokat értem mert az nem jó/ akkor sokkal nyugodtabban el tudsz közlekedni mert lenyugtat hogy élvezed a zenét,szépen elvagy a szélső sávban a versenyzők meg hagy bravúrozzanak körülötted.
az ide oda cikázás meg stb dolog ami sok embernél hozzá tartozik a vezetési stílusához szerintem sokkal veszélyesebb mint egy nyugodt,autóhifi kedvelő ember aki meghúzódik szélen.
Nem.. a kellő rutin, de még inkább az autóval egyé válásig általában nem megy az embereknek, ha nem ezt mondják, véleményem szerint, nem mondanak igazat. Hogy ez kinek hány km.. bőven eltérő.
Egyébként az aki, azt mondja, hogy az aki hangosan hallgatja a zenét a kocsiba, nem hallja meg a mentőt, az nem igaz..
Ugyanis a mentő nem mögötted 20 méterrel kezd el villogoni, és szirénázni, hanem jó előre, 100 méterekkel hamarabb, ha addig nem is volt bekapcsolva a sziréna.
Azt a hangteljesítményű szirénát maximum az nem hallja meg az autóban, aki valami jelgenerátorral kreált folyamatos szabályos 10 másodpercekig tartó jel hallható formáját hallgatja, ami pont a sziréna frekvenciájával esik egybe.. a zene akármilyen hangos, nagyon sok féle frekvenciából áll, és valószínűtlen, hogy a hatásszünetekben, vagy két basszus között ne figyelne fel az illető a visító szirénára.. ráadásul, az erős piros, és kék fény nem nehezen észrevehető ha néha belenéz az ember a tükörbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!