Miért lett annyira hangos az autóm?
A hőmérséklettől nem változik a gumi hangja olyan mértékben hogy hangosabbnak érezd, a téli gumik hangosabbak mint a nyáriak.
De mégis milyen hangot hallasz? Ha üresben gurulsz akkor is hallod, vagy csak ha a motor bizonyos fordulaton pörög?
Ha üresben gurulva megszűnik,halkabb lesz, tehát a motor fordulatától függ akkor vszeg a kipufogó elrepedt,kilyukadt valahol.
HA üresben is ugyan olyan hangos, akkor lehet akár kerékcsapágy,az egy bizonyos sebesség felett, hangosodik és jellegzetes búgó hangot ad, a felől a kerék felől amelyiknél a csapágy döglődik.
hát ha ki lenne lyukadva a kipufogó akkor azt hallanám meg annak más hangja van.Ezt a hangot nem nagyon tudom mihez viszonyítani mert nem kopogó recsegő hang hanem olyasmi mintha vastag hóba mennék csak nem annyira folyamatos a hang meg azért másabb:S
"HA üresben is ugyan olyan hangos, akkor lehet akár kerékcsapágy," .Mikor üresben gurultam olyan 30-40 nem akkor sokkal halkabb volt de azért lehetett hallani.Mikor már 70-80 nal mentem akkor már eléggé behallatszott .
Én is arra gondoltam hogy esetleg a gumi keményedett meg mert 1 hónappal ezelőtt még nem csinálta ezt.És az is érdekes hogy elől is meg hátul is hallom!Akkor egyszerre ment volna benne tönkre valami ?!
hali szerintem vidd el egy autószerelő ismerőshöz mond neki ,hogy üljön be vidd el egy körre és ő elég jól be fogja határolni neked a hibát.
Látatlanban lehet ,hogy a téligumi mert annak a bordái máshogy vannak.Pl terepjáróknak biztos hallottad a hangját amikor aszfalton megy olyan zsongás.Mivel mind egyszerre kezdte én csak erre tudok gondolni.
"...nem annyira folyamatos a hang meg azért másabb..."
"Mikor üresben gurultam olyan 30-40 nem akkor sokkal halkabb volt de azért lehetett hallani.Mikor már 70-80 nal mentem akkor már eléggé behallatszott . "
Első vagyok, erre gondoltam, ha furcsán is írtam le :)
Szerintem a csapágyad búg, de így a messziből semmit se lehet teljes bizonyossággal állítani, vidd el egy szerelőhöz, ha tényleg csapágy,akkor nem lesz sokban a javítás, és ha sokáig halogatod,akkor egyre rosszabb lesz(hangosabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!