Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért lett annyira hangos az...

Miért lett annyira hangos az autóm?

Figyelt kérdés
most vetem észre egy pár hete mióta hidegebb az idő hogy menet közben nagyon hangos az autó.Mintha a gumitól jönne mert hátulról is hallani.Mikor jó idő volt akkor nem volt ilyen csak most.Lehetséges hogy a nyári gumi miatt van ez a hang?
2010. jan. 1. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:

A hőmérséklettől nem változik a gumi hangja olyan mértékben hogy hangosabbnak érezd, a téli gumik hangosabbak mint a nyáriak.

De mégis milyen hangot hallasz? Ha üresben gurulsz akkor is hallod, vagy csak ha a motor bizonyos fordulaton pörög?

Ha üresben gurulva megszűnik,halkabb lesz, tehát a motor fordulatától függ akkor vszeg a kipufogó elrepedt,kilyukadt valahol.

HA üresben is ugyan olyan hangos, akkor lehet akár kerékcsapágy,az egy bizonyos sebesség felett, hangosodik és jellegzetes búgó hangot ad, a felől a kerék felől amelyiknél a csapágy döglődik.

2010. jan. 1. 19:56
 2/6 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy a kipufogóval van baj?
2010. jan. 1. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért van, mert megkeményedik a hidegben a nyári gumi.
2010. jan. 1. 19:59
 4/6 A kérdező kommentje:

hát ha ki lenne lyukadva a kipufogó akkor azt hallanám meg annak más hangja van.Ezt a hangot nem nagyon tudom mihez viszonyítani mert nem kopogó recsegő hang hanem olyasmi mintha vastag hóba mennék csak nem annyira folyamatos a hang meg azért másabb:S

"HA üresben is ugyan olyan hangos, akkor lehet akár kerékcsapágy," .Mikor üresben gurultam olyan 30-40 nem akkor sokkal halkabb volt de azért lehetett hallani.Mikor már 70-80 nal mentem akkor már eléggé behallatszott .

Én is arra gondoltam hogy esetleg a gumi keményedett meg mert 1 hónappal ezelőtt még nem csinálta ezt.És az is érdekes hogy elől is meg hátul is hallom!Akkor egyszerre ment volna benne tönkre valami ?!

2010. jan. 1. 20:52
 5/6 anonim ***** válasza:

hali szerintem vidd el egy autószerelő ismerőshöz mond neki ,hogy üljön be vidd el egy körre és ő elég jól be fogja határolni neked a hibát.

Látatlanban lehet ,hogy a téligumi mert annak a bordái máshogy vannak.Pl terepjáróknak biztos hallottad a hangját amikor aszfalton megy olyan zsongás.Mivel mind egyszerre kezdte én csak erre tudok gondolni.

2010. jan. 1. 22:18
 6/6 anonim ***** válasza:

"...nem annyira folyamatos a hang meg azért másabb..."

"Mikor üresben gurultam olyan 30-40 nem akkor sokkal halkabb volt de azért lehetett hallani.Mikor már 70-80 nal mentem akkor már eléggé behallatszott . "

Első vagyok, erre gondoltam, ha furcsán is írtam le :)

Szerintem a csapágyad búg, de így a messziből semmit se lehet teljes bizonyossággal állítani, vidd el egy szerelőhöz, ha tényleg csapágy,akkor nem lesz sokban a javítás, és ha sokáig halogatod,akkor egyre rosszabb lesz(hangosabb).

2010. jan. 2. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!