Milyen hangos egy fomra-1es autó, ha Pécelen hallom?
Figyelt kérdés
Pécelen lakom egy csendes környéken, és itt hallom, hogy mennek a forma-1es autók a Hungaroringen Mogyoródon. Azt is hallom, hogy mikor nyomják tövig a gázt, és mikor váltanak.
milyen hangos egy autó, ha ide hallom őket?
2011. júl. 29. 17:48
1/3 anonim válasza:
Én még Dunakeszin is hallom. (Szerencsére nem nagyon, de ha közelebb laknék, kifejezetten nem örülnék neki.)
De egyébként; "130: teljes fordulatszámon az R31-est hajtó Renault RS27-es erőforrás ennyi decibellel ordít. (Az orvostudomány szerint a fájdalomhatár 120 decibel, ami egy körülbelül száz méter távolságra lévő lökhajtásos repülőgép felszállásakor keletkező zajnak felel meg.)"
Innen idéztem: [link]
2/3 anonim válasza:
Michael Schumacher és Nico Rosberg autója 127,8 decibellel bömbölt. Ez túl van az átlagos emberi fájdalomküszöbön, és megközelíti azt az élményt, amikor valaki 15 méteres távolságból hall egy utánégetővel felszálló sugárhajtású vadászgépet. A Renault "csak" 127,5 decibellel riogatja a közönséget, majd a McLaren következik 127,3, és a szintén Renault motoros Red Bull 127,1 decibeles hangerejével. A mezőny leghalkabb autója, a Virgin-Cosworth mindössze 125,9 decibel teljesítményre volt képes.
3/3 anonim válasza:
előző vagyok, idézet innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!