Hogyan "pörögjek fel" vezetésnél? Persze csak legális szerekkel!
3 hete megvan a jogsim, de még mindig kicsit alvós a tempó, a reakcióidőm szerintem elég nagy
Vagy csak sok gyakorlás kérdése? Azt már le se írom, hogy eddig dízelen tanultam, most meg benzinesen megyek (aztán itt még a kuplung-gáz arányt még meg kell találni)
Esetleg normális ez a "félelem" kezdőként?
Most ezt hogy kell érteni?
Reakcióidőd nagy?
Elütsz egy gyalogost, és 2 perc múlva meglepődsz, hogy elütöttél valakit?
Normális...
Amíg nem válik készség szintűvé a vezetés (tehát nem keresed a sebességfokozatot, nem okoz gondot a sebességváltás, fékezés) addig mindig kicsit jobban fogsz félni tőle, mert még arra is figyelned kell.
Gyakorolj.
Köszi a normális válaszokat, csak most van bennem az az érzés, hogy most már csak én vagyok nincs oktató mellettem :)
De akkor csak rutin kell, meg jó sok levezetett km és megy majd ez is, minta karikacsapás.
Menni fog az. Sokat segít, ha ismered a környéket, amerre mész, olyan szinten, hogy melyik sávban kell menni, ha ide, vagy oda akarsz jutni, mennyire hosszú a lekanyarodó, stb.
Menj, minél többet, hogy reflex szinten menjen az autó kezelése.
Én beletekertem egy 1.6-os Swiftbe (850 kg, 92LE, megy, mint a távirat) bő 50 ezer km-t, majd átültem egy Mercedes W123 200D-be, ami mondjuk 1400 kg, és 50 LE, más szóval megfontolt darab. Mindkettőt másképp kell vezetni, de mindkettővel lehet menni alvósan, meg sietősen is, persze a Mercivel nem fogok tudni gyorsabban menni mint a Suzukival, mert a fizika gonosz dolog :)
Az alvós tempó egyébként népbetegség, szerintem vállalhatatlan, hogy az átlag autós a zöldnél 4,5 másodperc alatt találja meg az egyest...
De mondok valamit: a szlovénok még rosszabbak, sőt, sokkal rosszabbak. Náluk általános népbetegség, hogy mindenhol a kényelmesen vállalható sebesség kétharmadával mennek.
Értelmes időben, amikor nincs nagyon hideg, motorral járok, na ott nincs ilyen, ha menni akarok, akkor megyek, ott nincs alvás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!