Kíváncsiság01 kérdése:
10. 000 Ft-ra büntettek rokkant helyen való parkolásért, mert elfelejtettem kitenni az engedélyt, amit később faxoltam a bíróságnak. De így is fizetnem kell. Ez jogos?
Figyelt kérdés
2013. febr. -ban parkoltam egy rokkant helyen mert a barátnőm – aki rokkant kártyára jogosult – rosszul lett és megkért szállítsam őt az ügyeletre. Nem volt máshol hely az utca végén csak a rokkant helyen ezért megálltam ott. Tudtam, hogy neki van kártyája.100. 000 ft-ra büntettek. Miért? Hiszen rokkant kártyával rendelkező személyt szállítottam csak éppen érte mentem és nem helyeztem ki, de én nem is helyezhetem ki ha nincs velem a személy.2013. okt. 16. 19:20
1/5 A kérdező kommentje:
A kérdésben 100.000 Ft az összeg, csak elgépeltem
2013. okt. 16. 20:00
2/5 anonim válasza:
Figyi, ez olyan mint a parkolójegy. Mondjuk lecsúszik véletlenül, ilyesmi, parkolóőr így nem látja, megbüntet. Akkor fogod és beviszed megmutatni h neked márpedig volt. Ugyanez van a rokkant igazolvánnyal. Mutasd meg, hogy van, meg volt a büntetés idején is, aztán törlik a büntetést.
3/5 anonim válasza:
Valami nem kerek ebben. Hogyan került az ügy a bíróságra?
A leírtak alapján többszörösen igazolni tudod a jogszerű parkolóhasználatot, hiszen az orvos is kiállít kérésre igazolást.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem ismertem el a követelést, így feljelentést kaptam. Az eljárás során bemutattam a rokkant kártyát is a számával együtt, de sajnos elutasítottak. Most fellebbezést szeretnék benyújtani, de nem tudom mire hivatkozhatnék még... Orvosi igazolással akkor nem éltem, ezt utólag vajon megtehetem?
2013. okt. 17. 00:50
5/5 anonim válasza:
Szerintem semmi képpen se fizesd be! Ebből is látszik mennyire nyomorult egy ország ez. Az, hogy rokkant helyen parkol nem rokkant személy az gusztustalan dolog és bőven megér 100 ezer forintot. De az, hogy utána bemutatod és mégsem törlik el, az a pofátlanság teteje. Ráadásol gondolom az ügyeleti rendelésről is van papírotok. Onnantól kezdve, hogy valaki rosszul van és beszállítom a kórházba annyira nem fog érdekelni, hogy hol állok meg... És ezzel minden jó érzésű ember így van szerintem. Én még a buszmegállóban is simán ott hagynám a kocsit, csak jussunk orvoshoz minél előbb. Kitartást az ügyhöz és pénzt ne adj ezeknek a nyomorultaknak, akik megbüntettek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!