Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek utólag bemutatható...

Szerintetek utólag bemutatható a mozgássérült igazolvány parkolással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Sajnos már törték fel a kocsimat és egy fénymásolatot tettem ki az eredeti helyett, mert sok esetről hallottam, amikor kilopták a kocsiból az engedélyt. Megbüntettek "hamis igazolvány" címén. Szerintetek, ha bemutatom az eredetit akkor törlik a büntetést? Régebben olvastam, hogy módosítani akarták a szabályokat, de most nem tudom, hogy éppen mi van érvényben.

2013. jún. 4. 22:11
 1/6 Napkiraly ***** válasza:
meg kell próbálni. Én lehet azt mondanám az eredeti volt
2013. jún. 4. 22:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos készült róla közeli kép és látszik, hogy nem színes, nem az eredeti.
2013. jún. 4. 22:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát így meg mondhatják, hogy kölcsönadtad ismerősödnek, családtagodnak a mozgássérült igazolványt, vagy ilyesmi, te meg kitetted a másolatot.

Végül is hiába van nálad eredeti 20 ezres, mégse fizethetsz hamissal a boltban, nem igaz? Aztán ha rájönnek, hogy hamis, attól, hogy van nálad eredeti 20 ezres is, simán megbüntetnek.

Mennyi a büntetés? Lehet jobban megérné befizetni, mint szarakodni velük. Viszont máskor állj forgalmasabb, esetleg kamerázott részre, ott tuti nem törik fel az autót a rokkant kártyáért. Inkább gyalogolj pár sarokkal többet, szerintem megéri. Legalább teljesen ingyen lesz. Látod ha hamisat teszel ki, akkor büntetés van, ha meg eredetit, akkor feltörik az autód és fizetheted a károdat. Erre a kizárólagos megoldás az h máshol parkolsz. Ahol én láttam feltörést, rongálást, mind-mind valami fos részen volt. Máshol nem nagyon mernek szarakodni. Nekem a Budapest belvárosi körúton parkoló autómat az éjszaka közepén fel kellett törni a saját balf@szságom miatt és szirénázva jöttek ránk a zsaruk, mert egy járókelő valahol meglátta és hívta őket.

2013. jún. 4. 23:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem ez a pénzes hasonlat nem jó, mert attól még mert nincs nálad egy jogosítvány, attól még te rendelkezel azzal. Viszont a hamis húszezres értékével igazából nem rendelkezel, csak az eredeti pénz értékével. Az igazolványokat gyakran hagyja otthon az ember, mert mindenki hibázhat. Ez nem tetszik, hogy már ezt is büntetik, például BKV-nál és a parkolásnál is, holott jogosult a jogosultságom megvan a szolgáltatás igénybevételéhez.
2013. jún. 5. 10:54
 5/6 Napkiraly ***** válasza:
És ha becsomagoltad s az a borítója?
2013. jún. 5. 21:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Na, csak szólok, hogy megoldódott. Írtunk egy nyilatkozatot, hogy feltörés megelőzése miatt nem volt a kocsiban az eredeti, most elfogadták, nem kellett fizetni. Szerintem ezt évente 1-2-szer lehet bejátszani...
2013. jún. 8. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!